Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Vučić polemikom sa EU izneverio birače"

Nevladina organizacija Centar za evroatlantske studije ocenila je u nedelju da se premijer Srbije Aleksandar Vučić svojom polemikom sa predstavnicima Evropske unije neodgovorno poneo prema biračima koji su ga doveli na vlast na osnovu toga što su poverovali da će ih iskreno voditi ka EU.

Osumnjičeni za krađu torti na slobodi

Direktoru JKP Čistoća D.R. (50) i četvorici radnika tog preduzeća nije određen pritvor u Osnovnom sudu u Kragujevcu za krađu 18.000 torti, dovezenih na deponiju na uništavanje, a koje su završile u ilegalnoj prodaji.

Đurić: EU nije negirala da su novinari plaćeni

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je interesantno što u odgovoru Maje Kocijančić iz Evropske komisije nije negirano plaćanje novinara Balkanske istraživačke mreže, kao i da Srbija nije "vreća za boks".

"Čovek ptica" favorit za ovogodišnji Zlatni globus

Holivud je spreman za prestojeću dodelu nagrada Zlatni globus, koja će biti održana u nedelju, 11. januara u Los Anđelesu, a vođeći u trci je novi film meksičkog reditelja Alehandra Gonzalesa Injaritua "Čovek ptica".

Pritvor za osumnjičene za prodaju torti

Osnovni tužilac je, posle višečasovnog saslušanja, zatražio pritvor za osumnjičene radnike JKP Čistoća, među kojima je i direktor tog preduzeća, potvrđuje zamenica tužioca Marija Mladenović.

Dinar nastavlja da pada, kurs 122,77

Dinar će sutra oslabiti 0,1 odsto u odnosu na evro, iako je Narodna banka Srbije prodala 30 miliona evra, pa će zvanični kurs biti 122,77 dinara za jedan evro, saopštila je NBS.

Josipović ili Grabar u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj se održava drugi krug predsedničkih izbora, a građani biraju između aktuelnog predsednika Ive Josipovića (SDP) i Kolinde Grabar Kitarović (HDZ).

Da li smo zaista svi Šarli?

Slogan "Ja sam Šarli" (Je suis Charlie) postao je globalni poziv na solidarnost nakon najtežeg terorističkog napada u Francuskoj u proteklih pola veka.

Gojković i Dačić na maršu u Parizu

Više od milion ljudi i brojni evropski i svetski lideri očekuju se danas na velikom maršu solidarnosti u Parizu povodom napada na satirični nedeljnik Šarli ebdo, u kojem je u sredu ubijeno 12 ljudi.

Dačić: Ne znam na šta se odnosi nova platforma o Kosovu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne zna koja je ideja predsednika Srbije Tomislava Nikolića i na šta bi se odnosila nova platforma o Kosovu i Metohiji, ali je sigurno da se ne sme odustati od Briselskog sporazuma.

Prvi dobrovoljci primili vakcine protiv ebole

Američki farmaceutski gigant "Džonson & Džonson" objavio je početak prvih ispitivanja na ljudima svoje potencijalne vakcine protiv hemoragične groznice praćene krvarenjem - ebole.

Otkrivena bista Nikoli Tesli u Njujorku

Bista jedne od najznačajnijih ličnosti u istoriji nauke, Nikole Tesle, rad akademskog vajara Bojana Mikulića, otkrivena je u hotelu "Njujorker" na Menhetnu, mestu gde je Tesla proveo poslednjih 10 godina svog života.

Pljačkali noževima prodavnicu na Podbari

Trojica maskiranih pljačkaša koji su preteći noževima opljačkali prodavnicu u Tekelijinoj ulici, uhapšena su danas, rečeno je u novosadskoj policiji. Kod pljačkaša je pronađen opljačkani novac, a jedan od napadača je maloletnik.