Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Francuska zadržava najviši nivo bezbednosti

Francuska zadržava najviši mogući nivo bezbednosti u širem regionu Pariza, rekao je danas francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev, posle trodnevnog haosa koji je zahvatio zemlju nakon terorističkog napada na satirični magazin "Šarli Ebdo".

Vulin: U Vojvodini postoji fluidna većina

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da je Vojvodini "potrebna čvrsta i jasna politička većina, a najbolji način da se to ostvari bili bi izbori".

Iz mora izvučen rep srušenog aviona

Ekipe koje tragaju za crnim kutijama aviona "ErAzija" izvukle su danas iz Javanskog mora rep letelice koja se pre dve nedelje srušila sa 162 ljudi od kojih niko nije preživeo.

Novi film Žilijet Binoš otvara Berlinale

Svetskom premijerom filma "Nobody wants the night" sa Žilijet Binoš u februaru će biti otvoreno 65. Berlinale, jedan od najprestižnijih filmskih festivala na svetu na kome će biti prikazano oko 400 filmova.

Izborna tišina u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je u ponoć počela izborna tišina uoči drugog kruga predsedničkih izbora u nedelju na kojima se za mandat predsednika bore aktuelni šef države socijaldemokrata Ivo Josipović i kandidatkinja opozicione Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Kolinda Grabar Kitarović.

Rekonstrukcija Vlade u aprilu

Rekonstrukcije Vlade neće biti tokom januara, kako je najavljivano, već krajem aprila, na prvu godišnjicu rada kabineta premijera.

Tadić: Iz vlade zahtevali da pomognem

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić rekao je danas da je u 2014. godini učinjeno nekoliko važnih stvari za budućnost države, pre svega u domenu makroekonomske politike, ali da je sa druge strane, kako je ocenio, atmosfera u društvu teška, nepodsticajna za privređivanje i razvoj ekonomije.

BIRN: Naš tekst je istinit

Koordinator programa Balkanske istraživačke mreže (BIRN) u Srbiji Slobodan Georgijev rekao je da BIRN stoji iza svojih tekstova i da je tekst o ispoumpavanju vode iz kopa Tamnava za koji ih je premijer Srbije Aleksandar Vučić optužio da u njemu iznose neistine, 100 odsto istinit.