Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dinar u ponedeljak nastavlja da pada

Dinar će u ponedeljak, 12. januara oslabiti 0,1 odsto u odnosu na evro, iako je Narodna banka Srbije (NBS) prodala 30 miliona evra, pa će zvanični kurs biti 122,7702 dinara za jedan evro, saopštila je NBS.

Vučić: BIRN dobio pare od EU da laže

Premijer Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas tvrdnje da je bilo manipulacija u izboru firme koja će biti zadužena za ispumpavanje vode u kopu "Tamnava-Zapadno polje".

Ličnosti godine

Sličnosti između njujorškog Tajma (Time) i beogradskog Vremena su te što su im isti nazivi, što su oba lista nedeljnici i što biraju ličnost godine.

Javni sektor obustavlja rad na 24 sata

Zaposleni u javnom sektoru potpuno će obustaviti rad na 24 sata, najverovatnije već za desetak dana, ukoliko predstavnici njihovih sindikata ne budu uključeni u socijalni dijalog u Srbiji.

Početak razgovora SAD i Kube 21. januara

Zvaničnici SAD i Kube sastaće se 21. i 22. januara na prvim razgovorima o normalizaciji diplomatskih odnosa dve države, narušenih pre gotovo pola veka, saopšeno je iz Stejt departmenta.

NBS: Slab dinar nije ugrozio cene

Kretanje kursa dinara u 2014. godini uz slabljenje od 5,2 odsto prema evru ni u najmanjoj meri nije ugrozilo cenovnu i finansijsku stabilnost u Srbiji, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Kako su braća Kuaši izvela napad iako su poznati policiji

Posle napada na redakciju lista "Šarli Ebdo", u Francuskoj mnogi sada postavljaju pitanje kako je moguće da su braća Kuaši, koji su bili dobro poznati antiterorističkim službama u toj zemlji, uspeli da izvedu napad na mesto koje je već bilo pod policijskim nadzorom zbog ranijih pretnji.

Vanredni samit EU u Parizu

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk najavio je danas, nakon susreta sa državnim rukovodstvom Letonije, vanredni sastanak šefova država i vlada Evropske unije u Parizu koji će biti posvećen borbi protiv terorizma.