Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Vanredni samit EU u Parizu

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk najavio je danas, nakon susreta sa državnim rukovodstvom Letonije, vanredni sastanak šefova država i vlada Evropske unije u Parizu koji će biti posvećen borbi protiv terorizma.

Mladići iz Rume poginuli u udesu

Dvojica mladića iz Rume su poginula, a jedan je teško povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu između Pećinaca i Buđanovaca, saopšteno je danas.

Milion lažnih novčanica od 50 evra

Italijanska policija zaplenila je više od milion lažnih novčanica u apoenima od 50 evra, koje samo što nisu bile puštene u promet i uhapsila pet osoba.

Preminuo glumac Rod Tejlor

Australijski glumac Rod Tejlor, poznat po ulozi u filmu "Ptice" Alfreda Hičkoka, preminuo je u Los Anđelesu u 84. godini.

Manje nezaposlenih u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za privredu saopštio je da je prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje broj nezaposlenih u Vojvodini 31. decembra 2014. godine bio 184.279, što je za 15.491 manje nego na kraju 2013.

Dve ponude za Železaru

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je večeras da su na tender za Železaru Smederevo stigle dve ponude, koje će sutra biti otvorene.

SAD na udaru ledenog talasa, temperatura do -39

Istok i Srednji zapad SAD na udaru su arktičkog ledenog talasa, koji je doveo do zatvaranja škola, kašnjenja vozova i otkazivanja avionskih letova, objavila je američka Nacionalna meteorološka služba.

Lončar: Meriće se učinak svakog lekara

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će do kraja godine u Srbiji biti uveden jedinstveni informacioni sistem koji će pokazati koliko je koji lekar pregledao pacijenata, koje su uspostavljene dijagnoze, prepisani lekovi, utrošen materijal...

Islamska država pogubila imama

Pripadnici Islamske države rano jutros su odrubili glavu jednom sirijskom imamu zbog "uvrede Boga", saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Dinar sutra još slabiji

Dinar će sutra oslabiti 0,3 odsto u odnosu na evro, iako je Narodna banka Srbije prodala 30 miliona evra, pa će zvanični kurs biti 122,6603 dinara za jedan evro.

Boko haram zapalio 16 gradova i sela

Oružana islamistička grupa Boko haram potpuno je uništila 16 gradova i sela na obalama jezera Čad u severoistočnom delu Nigerije, saopštili su danas lokalni zvaničnici.