Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Otac bacio dete sa mosta

Petogodišnja devojčica Fibi Džončak je preminula nakon što ju je otac Džon Nikolas Džončak bacio sa mosta u gradu Sent Pitersburg u američkoj saveznoj državi Floridi, saopštila je policija.

Pajtić najavio formiranje "vlade u senci"

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je danas da je situacija u zemlji svakim danom sve lošija, zbog čega očekuje izbore ove ili sledeće godine, a najavljuje i skoro formiranje "vlade u senci".

O Šapićevom doktoratu početkom februara

Univerzitet Union, nakon višemesečnih problema, formirao je komisiju koja će ispitati tvrdnje o plagijatu doktorske disertacije predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića i izveštaj treba da bude poznat oko 10. februara.

Oskrnavljena džamija u Beču

Nakon terorističkog napada na redakciju francuskog magazina "Šarli Ebdo" danas je oskrnavljena jedna džamija u Beču.

Uskoro moguć prekid štrajka advokata

Predstavnici Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde postigli su sporazum o izmenama Zakona o javnom beležništvu i pratećih zakona, čime su stvoreni uslovi za prekid štrajka advokata.

Sneg zaustavio ubijanje u Siriji

Sirijska opservatorija za ljudska prava je saopštila da juče, po prvi put u poslednje tri godine nije registrovana nijedna žrtva u sukobu u Siriji, pošto su zbog obilnog snega obustavljene borbe.

Sutra protest sindikata ispred EPS-a

Sindikat Elektroprivede Srbije (EPS) "Nezavisnost" najavio je da će sutra održati jednosatni protest sa zahtevom da se odluka o privatiziciji EPS-a ne donese bez rasprave u parlamentu.