Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Počela proslava Božića u Vitlejemu

Proslava Božića po Julijanskom kalendaru počela je danas u Vitlejemu, biblijskom gradu na Zapadnoj obali, u kome se po hrišćanskom verovanju rodio Isus, okupljanjem stotina lokalnih vernika, hodočasnika i turista na Trgu jasli ispred Crkve Hristovog rođenja.

SPC osniva svoj TV kanal

Prva crkvena televizija u Srbiji pod nazivom TV "Hram", koju je osnovala Srpska pravoslavna crkva, počeće da emituje program na Božić.

Mrtva trka na predsedničkim izborima u Hrvatskoj

Mrtva trka je između predsedničkih kandidata Ive Josipovića (SDP) i Kolinde Grabar Kitarović (HDZ) nakon TV duela, a uoči drugog kruga izbora za šefa hrvatske države, koji je gledalo preko 800 hiljada građana, pišu hrvatski mediji.

Birokratija usporava restituciju

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić izjavio je da birokratske strukture i oni koji često nemaju stvarnu moć odlučivanja usporavaju restituciju poljoprivrednog zemljišta.

Danas je Badnji dan

Vernici koji Božić slave po julijanskom kalendaru danas obeležavaju Badnji dan.

Poginulo 12 vojnika u nesreći u Ukrajini

Najmanje dvanaest ukrajinskih vojnika je poginulo i 18 ih je povređeno u sudaru autobusa i vojnih vozila na istoku Ukrajine, saopštila je danas ukrajinska nacionalna garda.

Ranjena dvojica policajaca u Njujorku

Dvojica njujorških policajaca koji su intervenisali na dojavu o pljački u Bronksu ranjena su, a potraga za najmanje dvojicom osumnjičenih je u toku, saopštila je danas policija.

Milan Beko: Netačno je da znam ko je pucao

Biznismen Milan Beko, koji je 14. novembra teško ranjen u sačekuši ispred svoje kuće, kaže da u potpunosti sarađuje s policijom u rasvetljavanju ovog zločina i da je efikasna i brza istraga prevashodno u njegovom najboljem interesu.

Island odustaje od EU

Vlasti Islanda nameravaju da povuku zahtev za ulazak u EU, prenosi informativni portal "EUobserver".

Oprez na putu zbog snega i leda

U Srbiji večeras pada sneg slabijeg do umerenog intenziteta u zapadnim i centralnim krajevima zemlje, Sremu, na području Ivanjice i Sjenice, kao i u Beogradu, kažu u Auto-moto savezu Srbije.