Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Inspekcija kontrolisala broj zaposlenih u apotekama

Ovu Novu godinu privatni apotekari pamtiće po neprijatnom iznenađenju Ministarstva zdravlja, koje je im je poslalo inspektore u kontrolu. Da stvar bude gora, nije kontrolisano da li ima lekova koji nisu na stanju ili im je istekao rok, već da li radi dovoljan broj farmaceuta, piše Alo.

Preminuo nemački sociolog Ulrih Bek

Ugledni nemački sociolog Ulrih Bek, tvorac teorije o rizičnom društvu, preminuo je u 70. godini od posledica srčanog udara, saopštila je njegova porodica.

Vukčević: Moram u penziju

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević krajem januara odlazi u penziju i to zbog promene zakona koji mu onemogućava da završi manadat.

Šta se još sve krijumčari osim ljudi?

Na graničnom prelazu Gradina, carinici i granična policija osim borbe protiv krijumčara narkotika, tokom 2014. sve više posla imali su i sa krijumčarima ljudi.

Prodaja životinja putem interneta, traže i činčile

Specijalizovani sajt za trgovinu domaćim životinjama "Farmia" nudi stočarima u Srbiji mogućnost da lakše i brže dođu do kupaca u zemlji i inostranstvu, a u toj kompaniji kažu da im zahtevi stižu iz Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Libije.

Boko Haram usmrtio 25 ljudi u Kamerunu

U napadu na autobus na severu Kameruna 1. januara, koji se pripisuje islamističkoj grupi Boko Haram, poginulo je najmanje 25 ljudi, saopštile su lokalne vlasti.