Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Studenti iz Srbije među najboljim govornicima sveta

Studenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Helena Ivanov i Stefan Siridžanski proglašeni su za trećeg i četvrtog najboljeg govornika sveta u kategoriji "Engleski kao drugi jezik" na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu u Maleziji.

Građani nisu "osetljivi" na Vučića?

Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenio je danas da u jednom delu javnosti postoji "asimetričan tretman političkih aktera i veća osetljivost" za prava opozicije i predstavnika nevladinih organizacija, nego za političare iz Srpske napredne stranke, posebno premijera Aleksandra Vučića.

FOTO: Izudarao tri automobila i pobegao

Tri parkirana automobila oštećena su sinoć u Sinđelićevoj ulici u Beogradu, kada je na njih u punoj brzini naleteo "golf" kojim je upravljao zasad nepoznati vozač.

Potonuo brod kod Vijetnama, 18 mrtvih

Norveška kompanija "Gerbulk", vlasnik više teretnih brodova, saopštila je danas da je jedan njen brod potonuo uz obalu Vijetnama i da je tom prilikom spasen samo jedan od 19 članova posade iz Filipina.

Gašić: Ne odgovaram tviterašima

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da je budžet Vojske ove godine veći za tri milijarde u odnosu na prethodni, da ima dovoljno novca za normalno funkcionisanje i poručio funkcioneru DS i bivšem ministru odbrane Draganu Šutanovcu da ne brine za njegov uticaj u Vladi Srbije.

Sa deponije ukrali 14 tona torti?

Desetoro radnika JKP "Čistoća" iz Kragujevca suspendovano je jutros, a osmoro ih je dobilo upozorenje pred otkaz zbog sumnje da su sa deponije organizovali odnošenje 14 tona torti iz jednog privatnog preduzeća koje su hladnjačom dovezene na uništenje.

Na Horgošu švercuju dijamante i zaštićene životinje

Carinici na Graničnom prelazu Horgoš u 2014. godini otkrili su više carinskih prekršaja u odnosu na 2013. godine, a neke od najzanimljivijih zaplena jesu dijamanti velike vrednosti, vredni ručni časovnici, ali i žive, zakonom zaštićene životinje.

Novi Sad najuspešniji u izvozu softvera

Zahvaljujući kompanijama koje su nastale pri Fakultetu tehničkih nauka, odnosno na Departmanu za računarstvo i automatiku, Novi Sad se može pohvaliti da je u izvozu softvera najuspešniji grad u Srbiji, izjavio je redovni profesor i šef katedre na Odseku za automatiku, geomatiku i upravljanje sistemima Zoran Jeličić.

UN: Unmik zataškao trgovinu organima

Misija Unmik nije sprovela efikasnu istragu u slučajevima vezanim za trgovinu organima, navodi se u izveštaju Savetodavne komisije za ljudska prava UN i s tim u vezi se pominje posebno slučaj nestanka Zlatka Antića kidnapovanog u Prizrenu 1999. Godine, prenose frankfurtske Vesti.

Kličko: Posao gradonačelnika teži od bokserskog

Gradonačelnik Kijeva i višestruki prvak sveta u boksu Vitalij Kličko ističe da je posao na čelu gradske vlasti teži od bokserskog i optužuje ruskog predsednika Vladimira Putina da želi da izgradi novi Sovjetski savez.

Za nekoliko godina, policija će biti "potpuno čista"

U 2014. srpska policija je otkrila tri organizovane kriminalne grupe sa ukupno 32 člana, rešila 1.161 krivično delo korupcije, zaplenila više od 2,1 tone droge i 38.618 boksova cigareta, a na putevima je smanjen ukupan broj saobraćajnih nezgoda za oko 1.300.