Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sankcije Severnoj Koreji zbog hakerskog napada

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama naložio je danas da se Severnoj Koreji uvedu sankcije zbog hakerskog napada i krađe velikog broja poverljivih dokumenata kompanije Soni.

Uhapšen posle 10 godina skrivanja, pa osuđen na doživotnu robiju

Posle desetogodišnjeg skrivanja, brutalni ubica Avdi Zeneli (47), u kriminalnim krugivima poznatiji pod nadimkom ''Slamarica'', uhapšen je u petak u Kumanovu na severu Makedonije i upućen na izdržavanje doživotne robije na koju je osuđen u odsustvu, potvrđeno je u MUP u Skoplju. 

Šutanovac: Vojska ide brzo, ali u pogrešnom smeru

Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je da vojni budžet za 2015. godinu, koji iznosi oko 560 miliona dolara, ukazuje da Vojska Srbije neće moći da ispuni sve svoje potrebe i planove, ali i da aktuelni ministar odbrane Bratislav Gašić nema veliki uticaj u Vladi Srbije.

"Vlasti ne treba opozicija da bi pala"

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da aktuelnoj vlasti u Srbiji ne treba opozicija da bi pala, jer njeni potezi dovode do očajanja čitave društvene slojeve, od zaposlenih u pravosuđu, preko prosvetara do policije.

Požari na jugu Australije van kontrole

U požarima, koji bukte van kontrole, na jugu Australije, izgorelo je više kuća, a zvaničnici upozoravaju da se ta država suočava sa najvećom opasnošću posle smrtonosnih požara 1983. godine.

Zbog štrajka advokata loš učinak sudova

Predsednik Visokog saveta sudstva i Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević izrazio je bojazan da će Izveštaj o radu svih sudova u Srbiji za 2014. godinu biti loš, jer sudovi neće ostvariti zacrtane ciljeve zbog štrajka advokata.

Voz udario u automobil kod Paraćina, poginuo vožač

Na međunarodnoj pruzi Beograd - Niš, noćas oko 23 sata, putnički voz udario je u automobil u mestu Dankovo kod Paraćina i tom prilikom, poginuo je vozač automobila, izjavila je portparolka Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić.

Sertić: Od privatizacije Železare ozbiljni rezultati

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da privatizacijom Železare Smederevo mogu da se postignu ozbiljni rezultati u kratkom periodu, te da će Vlada Srbije dati "sve od sebe da se to desi", ali da to zavisi i od stanja na tržištu.

Pronađena dva velika dela malezijskog aviona

Spasilački timovi pronašli su dva velika dela malezijskog aviona "Er Azija" koji se sa 162 putnika i članova posade prošlog vikenda srušio u Javansko more, saopštili su indonežanski zvaničnici.

Vratio je 4.000 evra vlasniku, a danas nema posao

Vozač autobusa Predrag Bogićević (38), koji je pre šest godina našao torbu sa više od 4.000 evra i vratio je vlasniku, danas je bez posla. Ovaj otac četvoro dece, od 13 meseci do 11 godina, kaže da bi opet postupio isto, iako teško otplaćuje kredit.

Ekstremisti oteli 170 muškaraca

Ekstremisti Islamske države odveli su danas 170 muškaraca iz dva sela na severu Iraka, dok su tragali za ljudima koji su zapalili njihove zastave, saopštili su zvaničnici.

EPS i Srbijagas neće izgubiti primat na tržištu

Od Nove godine mali kupci i domaćinstva mogu, ali i ne moraju da izaberu svog snabdevača električnom energijom i prirodnim gasom, dok su svi drugi u obavezi da to učine, kaže za RTS Ljiljana Hadžibabić iz Agencije za energetiku.

Više od polovine građana veruje u pun mandat Vlade

Više od polovine građana Srbije veruje da će vlada premijera Aleksandra Vučića odraditi pun četvorogodišnji mandat, a 86 posto je reklo da se ne slaže da Srbija prizna Kosovo zarad ulaska u Evropsku uniju, pokazuje istraživanje koje je za Politiku uradila agencija "Faktor plus".

Požar u Beogradu, dvoje prevezeno na VMA

Zgradu u ulici Zorana Radmilovića u Beogradu jutros je zahvatio požar, a dve osobe su prevezene na Vojnomedicinsku akademiju, zbog udisanja dima, rečeno je u Gradskoj službi Hitne pomoći.

Evropska unija se ove godine raspada?

Evropa je uplovila u 2015, a prema tvrdnji Robina Ouklija, bivšeg urednika londonskog "Tajmsa", Bi-Bi-Sija i Si-En-Ena, mnogi evropski političari strahuju da bi ovo mogla da bude godina u kojoj će evrozona i EU početi da se raspadaju.