Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ekstremisti oteli 170 muškaraca

Ekstremisti Islamske države odveli su danas 170 muškaraca iz dva sela na severu Iraka, dok su tragali za ljudima koji su zapalili njihove zastave, saopštili su zvaničnici.

EPS i Srbijagas neće izgubiti primat na tržištu

Od Nove godine mali kupci i domaćinstva mogu, ali i ne moraju da izaberu svog snabdevača električnom energijom i prirodnim gasom, dok su svi drugi u obavezi da to učine, kaže za RTS Ljiljana Hadžibabić iz Agencije za energetiku.

Više od polovine građana veruje u pun mandat Vlade

Više od polovine građana Srbije veruje da će vlada premijera Aleksandra Vučića odraditi pun četvorogodišnji mandat, a 86 posto je reklo da se ne slaže da Srbija prizna Kosovo zarad ulaska u Evropsku uniju, pokazuje istraživanje koje je za Politiku uradila agencija "Faktor plus".

Požar u Beogradu, dvoje prevezeno na VMA

Zgradu u ulici Zorana Radmilovića u Beogradu jutros je zahvatio požar, a dve osobe su prevezene na Vojnomedicinsku akademiju, zbog udisanja dima, rečeno je u Gradskoj službi Hitne pomoći.

Evropska unija se ove godine raspada?

Evropa je uplovila u 2015, a prema tvrdnji Robina Ouklija, bivšeg urednika londonskog "Tajmsa", Bi-Bi-Sija i Si-En-Ena, mnogi evropski političari strahuju da bi ovo mogla da bude godina u kojoj će evrozona i EU početi da se raspadaju.

"Žena je svom domu najnezaštićenija"

Serije ubistava žena poslednjih dana prethodne godine, ponovo su potresle Srbiju, a tokom 2014. je u porodičnim svađama stradalo čak 24 žena. Brutalne zločine činili su supružnici, bivši partneri, ljubavnici, a zajedničko većini njih je nasilje koje su žrtve trpele godinama unazad.

Država menja odnos prema preduzećima?

Budžet za 2015. je istorijski jer smanjuje rashode, ali to rezanje troškova nije toliko značajno. Istorijski je predlog države da jasno prikaže izdatke ispod crte, koji u prošlosti nisu bili vidljivi, izjavio je šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen.

Srbi prekomerno konzumiraju antibiotike

Prema podacima Nacionalne laboratorije Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Srbija je jedna od zemalja sa najvišim procentom rezistentnih sojeva bakterija u Evropi.

Tabaković: Dinar jači u 2015. godini

Jorgovanka Tabaković ocenila je na početku godine da će dinar ojačati u 2015. zbog sklapanja aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom i stabilizacije prilika na međunarodnom tržištu.