Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Žena je svom domu najnezaštićenija"

Serije ubistava žena poslednjih dana prethodne godine, ponovo su potresle Srbiju, a tokom 2014. je u porodičnim svađama stradalo čak 24 žena. Brutalne zločine činili su supružnici, bivši partneri, ljubavnici, a zajedničko većini njih je nasilje koje su žrtve trpele godinama unazad.

Država menja odnos prema preduzećima?

Budžet za 2015. je istorijski jer smanjuje rashode, ali to rezanje troškova nije toliko značajno. Istorijski je predlog države da jasno prikaže izdatke ispod crte, koji u prošlosti nisu bili vidljivi, izjavio je šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen.

Srbi prekomerno konzumiraju antibiotike

Prema podacima Nacionalne laboratorije Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Srbija je jedna od zemalja sa najvišim procentom rezistentnih sojeva bakterija u Evropi.

Tabaković: Dinar jači u 2015. godini

Jorgovanka Tabaković ocenila je na početku godine da će dinar ojačati u 2015. zbog sklapanja aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom i stabilizacije prilika na međunarodnom tržištu.

Papandreu osniva novu partiju

Bivši premijer Grčke Jorgos Papandreu najavio je danas da planira da osnuje novu partiju i da napusti nekada moćni Pasok, koji je utemeljio njegov otac Andreas.

Jevrejski naseljenici kamenovali američke konzule

Jevrejski naseljenici na Zapadnoj obali napali su danas američke konzularne zvaničnike tokom njihove posete toj regiji čiji je bilo ustanovljavanje eventualne štete koju su navodno načinili naseljenici palestinskim poljoprivrednim dobrima.

Vetar oduvao avion s piste

GLAZGOV: Jak vetar je oduvao mali avion sa 28 putnika s piste na škotskom ostrvu Luis i Haris, kada su lakše povređene dve osobe.