Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Papandreu osniva novu partiju

Bivši premijer Grčke Jorgos Papandreu najavio je danas da planira da osnuje novu partiju i da napusti nekada moćni Pasok, koji je utemeljio njegov otac Andreas.

Jevrejski naseljenici kamenovali američke konzule

Jevrejski naseljenici na Zapadnoj obali napali su danas američke konzularne zvaničnike tokom njihove posete toj regiji čiji je bilo ustanovljavanje eventualne štete koju su navodno načinili naseljenici palestinskim poljoprivrednim dobrima.

Vetar oduvao avion s piste

GLAZGOV: Jak vetar je oduvao mali avion sa 28 putnika s piste na škotskom ostrvu Luis i Haris, kada su lakše povređene dve osobe.

Zapalili svoj brod zbog kontrole

Sva četiri Pakistanca, člana posade, poginula su nakon što su sami zapalili ribarski brod natovaren eksplozivom, kako bi izbegli kontrolu obalske straže.

Petarda raznela deo ruke mladiću

Pirotehnička sredstva u novogodišnjoj noći bila su uzrok brojnih povreda i požara u Austriji, zbog kojih je nekoliko osoba završilo u bolnici.

Srpska industrija pala za šest odsto

Industrijska proizvodnja u Srbiji u novembru 2014. manja je za 8,7 odsto nego u istom mesecu prošle godine, dok je u odnosu na prosek 2013. manja za dva odsto.

"Papirologija" koči vraćanje zemljišta

Direktor Agencije za restituciju Srbije Strahinja Sekulić izjavio je da Vlada Srbije nije prihvatila izmene Zakona o vraćanju oduzete imovine, kojima bi se otklonili problemi s restitucijom poljoprivrednog zemljišta.

Srbija traži od Australije da ne izruči kapetana Dragana

Ministar pravde Nikola Selaković uputio je dopis ministru pravde Australije povodom odluke Federalnog suda Australije da odobri ekstradiciju Dragana Vasiljkovića Republici Hrvatskoj radi krivičnog gonjenja zbog ratnih zločina učinjenih u periodu od 1991. do 1993. godine.

Pretio bombom u Madridu

Čovek uhapšen na madridskoj železničkoj stanici, za koga se sumnjalo da je bombaš samoubica, psihijatrijski je slučaj i nije nosio eksploziv.

Delez ostaje u Srbiji

Belgijski trgovinski lanac Delez grupa ne planira da se povlači iz Srbije i u ovoj godini nastaviće sa renoviranjem svojih prodajnih objekata, najavio je generalni direktor Džon Kiricis.

Nađeno 30 tela žrtava nestalog aviona

Timovi za potragu pronašli su u Javanskom moru 30 tela žrtava aviona "Er Azija" koji je nestao u nedelju ujutru, od kojih je pet još bilo privezano za sedišta, rekao je danas zvaničnik indonežanske mornarice.