Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Počinje primena nekoliko zakona

U Srbiji danas počinje primena više novih zakona, među kojima su i izmene i dopune Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju kojim će se postepeno do 2032.godine izjednačiti starosne granice za odlazak u penziju žena i muškaraca.

VIDEO: U stampedu u Šangaju poginulo 35 ljudi

Najmanje 35 ljudi je poginulo, a 42 je povređeno u stampedu tokom novogodišnje proslave na keju Vajtan u centralnom delu Šangaja, javio je američki ogranak kineske televizijske stanice na engleskom jeziku CCTV.

Letonija novi predsedavajući EU

Letonija danas preuzima od Italije predsedavanje Evropskom unijom, a kao prioritete je navela povećanje konkurentnosti i rad na energetskoj nezavisnosti Unije.

Srbija od danas predsedava OEBS-om

Srbija je ove godine predsedavajuća Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju, a njen glavni cilj je da bude most u rešavanju ukrajinske krize.

Od danas važe nove cene usluga u obdaništima

Novi Pravilnik o merilima za utvrđivanje cene usluga u vrtićima i obdaništima, koji predviđa da roditelj plaća 20 odsto ekonomske cene, stupio je na snagu i primenjuje se od prvog dana Nove godine.

U tri grada tri prvorođena dečaka

Prva beba rođena u Nišu je dečak, težak je 4,9 kilograma i dugačak 59 santimetara, a u Kragujevcu i Beogradu takođe su dečaci obradovali svoje roditelje.