Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Evakuacija zbog tri tone petardi i raketa

Oko tri tone pirotehnike pronađeno je u utorak u stanu u Hamburgu uoči proslave Nove godine pa je policija naredila evakuaciju iz svih stanova i poslovnih prostora iz zgrade i ostalih kuća u krugu od 200 metara od zgrade u kojoj je pronađena ogromna količina eksplozivnog materijala.

"Pokosio" dedu i njegove unuke na pešačkom prelazu

Stefan G. (20) udario je svojom "hondom" Vladimira Danilovića (77) koji je u tom trenutku bio na pešačkom prelazu sa svojim unukama Sofijom (9) i Teodorom (14), u Ulici Marije bursać u Zemunu, danas oko 13 sati.

Pojačana kontrola mesa tokom praznika

Veterinarski inspektori Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine sprovodiće u vreme praznika, usled povećanog prometa hrane životinjskog porekla, pored redovnih, i pojačane kontrole, u svih 25 okruga na teritoriji Srbije.

Tomić: Srbija neće biti prepreka na Koridoru 10

Carina Srbije ove godine uplatiće u budžet čak 300 miliona evra više nego 2013. godine, a taj porast je ostvaren boljom organizacijom i pored toga što se carinske stope, zbog približavanja Srbije EU smanjuju, izjavio je direktor Uprave carina Miloš Tomić.

Sindikati: Još teža godina pred nama

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Goran Milić izjavio je da sindikati očekuju težu iduću godinu od ove na izmaku, jer se predviđa da bi bez posla moglo da ostane oko 80.000 ljudi.

Litvanija uvodi evro 1. januara

Prvog dana nove godine Litvanija prelazi na evro kao sredstvo plaćanja, čime će ta zemlja, koja beleži brz privredni rast i nije mnogo zadužena, postati 19. članica zone evra.