Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Led napravio nezapamćenu štetu u šumama

Ledolom je krajem novembra i početkom decembra u šumama Srbije pričinio nezapamćeno ogromne štete, koje, prema prvim podacima, samo u državnim šumama iznose više od 400.000 kubnih metara.

Prevremeni izbori u Grčkoj 25. januara

Prevremeni parlamentarni izbori u Grčkoj biće održani 25. januara, saopštio je danas grčki premijer Antonis Samaras, nakon što skupština nije uspela da izabere u trećem i poslednjem pokušaju nekadašenjeg evropskog komesara Stavrosa Dimasa (73) za budućeg šefa države.

Pare za obolelu decu i pre usvajanja Zojinog zakona

Deca obolela od retkih bolesti, koja nemaju dijagnozu, dobiće sredstva iz Fonda za lečenje dece u inostranstvu da ne bi čekala proceduru usvajanja Zojinog zakona, dogovorili su ministar zdravlja Zlatibor Lončar i roditelji.

Srbija od 15. januara predsedava OEBS-om

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će 15. januara biti održana prva konferencija Stalnog saveta OEBS-a, koje će označiti zvaničan početak predsedavanja Srbije tom organizacijom.

Amerikanci nakon 13 godina napustili Avganistan

Sjedinjene Američke Države okončale su svoj rat u Avganistanu, što je simbolično obeleženo ceremonijom na kojoj su američke borbene trupe predale zemlju avganistanskim sigurnosnim snagama.

Tadić: Ostavljam mogućnost da uđem u Vučićevu vladu

Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da neće ući u vladu Srbije i da sa premijerom Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o ulasku u njegov kabinet, optužujući pritom predsednika Srbije Tomislava Nikolića da otežava posao Vladi pokušajima da zakoči evrointegracije.

Josipović i Kitarović u drugom krugu

Iako su preliminarni rezultati izgledali drugačije, obradom 95 odsto glasačkih listića, Ivo Josipović ima minimalnu prednost u odnosu na Kolindu Grabar-Kitarović.