Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dve žrtve sudara brodova u Italiji

Dve osobe su stradale, a četiri se vode kao nestale posle sudara turskog teretnjaka i jednog trgovačkog broda u Jadranskom moru, u blizini italijanske Ravene.

Krenuo na glasanje i preminuo

Stariji čovek hrvatske nacionalnosti preminuo je na putu ka biračkom mestu u nedelju, na dan održavanja predsedničkih izbora u Hrvatskoj. 

Sneg prekrio region, nadležni upozoravaju na oprez

Snežne padavine prekrile su veći deo regiona, saobraćaj se odvija otežano i usporeno, nadležni upozoravaju na oprez i intervenišu gde je neophodno, a jedna osoba je poginula, uz najmanje sedam povređenih, u lančanom sudaru u Sloveniji nastalom zbog snežnih padavina i jakog vetra.

Sekirom povredio ženu i ćerku

U Kukujevcima kod Šida dogodila se porodična drama kada je M.B (45) iz tog sela sekirom nasrnuo na suprugu R.B (34) i maloletnu ćerku, nanevši im teške telesne povrede opasne po život.

Pritvor lekarima zbog infekcije beba

Za dvoje lekara, Zvonka Puletića i Haku Tahirović, određen je jednomesečni pritvor u istražnom postupku zbog infekcije pet beba u porodilištu u Bijelom Polju.

Pajtić: Neznanje i amaterizam su obeležili vlast

Neznanje i amaterizam, rekonstrukcije rekonstruisanih vlada, rebalansi rebalansiranih budžeta i odsustvo svake vizije i konzistentnosti su obeležili vlast Srpske napredne stranke (SNS), izjavio je predsednik Vlade Vojvodine i lider Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić.

Gledamo audi, a kupujemo fijat

Vozači u Srbiji najviše vole polovne nemačke automobile, a najtraženiji u 2014. bili su modeli Folksvagena, Opela, Audija, BMW i Fijata, pokazalo je istraživanje portala Polovni automobili.

Sukobi aktivista na izborima u Mionici

Poslanik Demokratske stranke Goran Ćirić izjavio je da se danas dogodilo više napada na aktiviste te partije u Mionici, gde se održavaju lokalni izbori.

Gojković tražila da se prekine prenos zbog izborne tišine

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković zatražila je da se prekine direktan prenos skupštinskog zasedanja u skladu sa ugovorom koji parlamentu ima sa RTS, kako bi se sprečilo kršenje izborne tišine, odnosno zbog održavanja lokalnih izbora u više mesta u Srbiji.

Preminuo pesnik Tomaž Šalamun

Tomaž Šalamun, jedan od vodećih savremenih evropskih pesnika, preminuo je juče u Ljubljani u 74. godini posle duže i teške bolesti, saopštila je danas izdavačka kuća Arhipelag.

Mihajlović: Pajtiću ni Deda Mraz ne može da pomogne

"Temelj države je postavljen i najteže je prošlo", poručila je danas potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović povodom izjave predsednika vojvođanske vlade Bojana Pajtića "da će ovu vlast narod srušiti na ulici".