Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Krenuo na glasanje i preminuo

Stariji čovek hrvatske nacionalnosti preminuo je na putu ka biračkom mestu u nedelju, na dan održavanja predsedničkih izbora u Hrvatskoj. 

Sneg prekrio region, nadležni upozoravaju na oprez

Snežne padavine prekrile su veći deo regiona, saobraćaj se odvija otežano i usporeno, nadležni upozoravaju na oprez i intervenišu gde je neophodno, a jedna osoba je poginula, uz najmanje sedam povređenih, u lančanom sudaru u Sloveniji nastalom zbog snežnih padavina i jakog vetra.

Sekirom povredio ženu i ćerku

U Kukujevcima kod Šida dogodila se porodična drama kada je M.B (45) iz tog sela sekirom nasrnuo na suprugu R.B (34) i maloletnu ćerku, nanevši im teške telesne povrede opasne po život.

Pritvor lekarima zbog infekcije beba

Za dvoje lekara, Zvonka Puletića i Haku Tahirović, određen je jednomesečni pritvor u istražnom postupku zbog infekcije pet beba u porodilištu u Bijelom Polju.

Pajtić: Neznanje i amaterizam su obeležili vlast

Neznanje i amaterizam, rekonstrukcije rekonstruisanih vlada, rebalansi rebalansiranih budžeta i odsustvo svake vizije i konzistentnosti su obeležili vlast Srpske napredne stranke (SNS), izjavio je predsednik Vlade Vojvodine i lider Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić.

Gledamo audi, a kupujemo fijat

Vozači u Srbiji najviše vole polovne nemačke automobile, a najtraženiji u 2014. bili su modeli Folksvagena, Opela, Audija, BMW i Fijata, pokazalo je istraživanje portala Polovni automobili.

Sukobi aktivista na izborima u Mionici

Poslanik Demokratske stranke Goran Ćirić izjavio je da se danas dogodilo više napada na aktiviste te partije u Mionici, gde se održavaju lokalni izbori.

Gojković tražila da se prekine prenos zbog izborne tišine

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković zatražila je da se prekine direktan prenos skupštinskog zasedanja u skladu sa ugovorom koji parlamentu ima sa RTS, kako bi se sprečilo kršenje izborne tišine, odnosno zbog održavanja lokalnih izbora u više mesta u Srbiji.

Preminuo pesnik Tomaž Šalamun

Tomaž Šalamun, jedan od vodećih savremenih evropskih pesnika, preminuo je juče u Ljubljani u 74. godini posle duže i teške bolesti, saopštila je danas izdavačka kuća Arhipelag.

Mihajlović: Pajtiću ni Deda Mraz ne može da pomogne

"Temelj države je postavljen i najteže je prošlo", poručila je danas potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović povodom izjave predsednika vojvođanske vlade Bojana Pajtića "da će ovu vlast narod srušiti na ulici".

Snežni talas širom zemlje

Snežni talas krenuo je sa severa Srbije, trenutno pada u Vojvodini i u Beogradu, a tokom dana i noći više padavina očekuje se u celoj zemlji.