Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ljajić: Bez poskupljenja namirnica

Nema razloga za poskupljenje osnovnih životnih namirnica i svaki trgovac će voditi računa da li će poskupeti neku robu ili ne, kaže potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Hrvatska bira predsednika

Šesti predsednički izbori održavaju se danas u Hrvatskoj, a posle 18 dana trke za šefa najmlađe članice Evropske unije u petak u ponoć je nastupila izborna tišina.

O pet predloga zakona danas u Skupštini

Poslanici Skupštine Srbije počeće danas razmatranje nešto više od 100 amandmana na ukupno pet predloga zakona, među kojima je i predloženi zakonu o energetici, koji predviđa lakše ulaganje investitorima u oblast energetike i usklađivanje te privredne oblasti sa pravilima EU.

Nestao avion Er Azije

Avion kompanije "Er Azija" sa 162 putnika i članova posade rano jutros je nestao sa radara iznad Javanskog mora, na letu od Indonezije ka Singapuru, objavile su indonežanske vlasti.

Dugove ćemo pokrivati pozajmicama

Vlada Srbije će 2015. morati da se zaduži 706,6 milijardi dinara, to jest 5,8 milijardi evra kako bi popunila finansijske rupe - finansiranje budžetskog deficita, otplatu glavnice kreditorima, plaćanje garancija...

Otvorena izložba "Putovanje.Josif Pančić"

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac otvorio je večeras u punoj Galeriji Prirodnjačkog muzeja izložbu posvećenu jednom od najvećih naučnika na ovim prostorima Josifu Pančiću.

Predao se vođa džihadista

Jedan od vođa islamističke ekstremističke organizacije Al-Šabab, za kojim je raspisana poternica od tri miliona dolara, predao se u Somaliji.

Ko je zapošljavao više nego što je smeo?

Država ima precizne podatke koliki je višak zaposlenih u javnoj upravi, ali ga za sada ne objavljuje. Tvrde da će veliki broj ljudi otići "prirodnim odlivom". U pojedinim lokalnim samoupravama beleži se porast zaposlenih.

Planinarka poginula na Romaniji

Pedesetogodišnja Snježana Krajišnik iz Bijeljine preminula je od povreda koje je zadobila kada je pala u provaliju duboku deset metara na planinini Romanija.

Potraga za nestalim mladićem

Policija nastavlja potragu za 19-godišnjim Božom Ilićem, koji je nestao pre šest dana iz gornjomilanovačkog sela Ručići.

Ukinuta presuda bivšoj sudiji Milojki Zeković

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je bivša sudija Trgovinskog suda u Beogradu Milojka Zeković bila osuđena na tri godine zatvora zbog primanja mita, a njena koleginica Mirjana Đurišić na godinu dana zatvora jer joj je u tom krivičnom delu pomogla i naložio da im se ponovo sudi.