Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pajtić: Vučića će srušiti nezadovoljni građani

Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine i lider opozicione Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da Vladu Srbije na čijem je čelu Aleksandar Vučić neće srušiti političke stranke, već nezadovoljni građani.

Gavriću 30 dana pritvora zbog eksploziva

Slobodanu Gavriću, državljaninu Republike Srbije, kod koga je kosovska policija pronašla 13 kilograma eksploziva, određen je danas pritvor od 30 dana pod sumnjom da je počinio dva krivična dela - organizovanje terorističkog delovanja i unošenje eksplozivne naprave.

Nisu primetili deo brusne ploče u obrazu pacijenta

Doktorka u pančevačkoj bolnici nije primetila da se deo brusne ploče veličine 2,3 sa 3,9 centimetara nalazi u obrazu 22-godišnjeg pacijenta, pa su mu život spasavali lekari u beogradskom Urgentnom centru.

Pjongjang nazvao Obamu majmunom

Severna Koreja nazvala je američkog predsednika Baraka Obamu "majmunom" zbog poziva bioskopima da prikažu komediju o atentatu na njihovog lidera Kim Džong Una i zapretila "neizbežnim smrtonosnim udarima" zbog spornog filma.

Lukašenko smenio premijera

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smenio je danas premijera, šefa Centralne banke te zemlje i neke ministre.

Novi pravilnik o cenama vrtića

Pravilnik o merilima za utvrđivanje cena usluga u vrtićima biće donet do kraja ove godine i on će se primenjivati od 1. januara, rečeno je u Ministarstvu prosvete Srbije.

Zaposleni u Skupštini ipak bez jednokratne pomoći

Odbor za budžetska pitanja Skupštine Srbije stavio je van snage odluka o jednokratnoj isplati 19.000 dinara za oko 300 zaposlenih u stručnim službama Skupštine, čija je plata niža od republičkog proseka.

Rusija će isporučivati struju i ugalj Ukrajini

Rusija je odlučila da Ukrajini isporuči 500.000 tona uglja mesečno, kao i električnu energiju, kako bi ta zemlja rešila energetske probleme sa kojima se suočila, izjavio je potpredsednik ruske vlade Dmitrij Kozak.

Vučić i Dačić sve češće pominju Tita

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i šef diplomatije Ivica Dačić sve češće u javnim nastupima pominju Josipa Broza Tita, naročito kada govore o aktuelnom spoljnopolitičkom kursu.

Rio od novogodišnje noći slavi 450 godina

Na čuvenoj plaži Kopakabana u Rio de Žaneiru za Novu godinu biće održan tradicionalni pirotehnički šou kojim se otvara niz svečanosti povodom 450 godina od osnivanja grada, pred, kako se očekuje, više od dva miliona ljudi.

U Hrvatskoj sutra predsednički izbori

U Hrvatskoj se sutra održavaju šesti predsednički izbori, a posle 18 dana trke za šefa najmlađe članice Evropske unije u ponoć je nastupila izborna tišina.

Jednogodišnji dečak povređen u udesu u Beogradu

U dva udesa koja su se dogodila tokom noći u Beogradu, povređene su tri osobe među kojima i jednogodišnji dečak, izjavila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura i dodala da su ekipe hitne pomoći zbrinule i dva mladića povređena u tuči.