Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

U Hrvatskoj sutra predsednički izbori

U Hrvatskoj se sutra održavaju šesti predsednički izbori, a posle 18 dana trke za šefa najmlađe članice Evropske unije u ponoć je nastupila izborna tišina.

Jednogodišnji dečak povređen u udesu u Beogradu

U dva udesa koja su se dogodila tokom noći u Beogradu, povređene su tri osobe među kojima i jednogodišnji dečak, izjavila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura i dodala da su ekipe hitne pomoći zbrinule i dva mladića povređena u tuči.

Zemljotres u Panami

Zemljotres jačine 5,5 stepeni Rihtera pogodio je oblast kod obale Paname, saopštio je Američki geološki zavod.

Napadnute dve džamije u Švedskoj

Jedna džamija u gradu Eskilstuna u centralnoj Švedskoj je oštećena dok je u drugoj u istom gradu podmetnut požar, pri čemu je povređeno najmanje petoro ljudi, saopštila je danas švedska policija.

NATO: Nismo pretnja Rusiji

NATO ne predstavlja pretnju za Rusiju i zalaže se za konstruktivan odnos sa Moskvom, izjavila je portparolka NATO Oana Lungesku ruskoj agenciji Sputnik. 

Policajac kolima udario biciklistu

Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv policijskog službenika za koga se osnovano sumnja da je, vozeći neprilagođeno brzinom, udario biciklistu službenim vozilom, saopštila je PU Požarevac.

DRI: Nepravilna svaka druga javna nabavka

Državna revizorska institucija danas je objavila da je kontrolom poslovanja budžetskih korisnika u 2013. godini utvrdila nepravilnosti u popisu imovine i obaveza u vrednosti 16 milijardi dinara, u isplati zarada i drugih naknada u iznosu od 1,2 milijarde, kao i u svakoj drugoj proveravanoj javnoj nabavci.

Krivična prijava protiv roditelja Tijane Ognjanović

Policija je danas saslušala i podnela krivične prijave protiv roditelja Tijane Ognjanović, devojčice koja je preminula u SAD čekajući transplantaciju srca, zbog sumnje da su zloupotrebili novac namenjen operaciji njihove kćerke.

Selaković: Dosta advokata želi da radi

Ministar pravde Nikola Selaković rekao je da ima dosta advokata koji žele da rade i koji su oštećeni, istakavši da se može pred sud i bez advokata, ali je pitanje da li je to dobro za građane.

Pomoć Azerbejdžana deci u Rakovici

Ambasada Azerbejdžana uručila je humanitarnu pomoć Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju koji se nalazi u opštini Rakovica.