Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dinar nastavlja rast, kurs 120,40

Dinar će u ponedeljak, 29. decembra ojačati 0,2 odsto ili 28 para i zvanični srednji kurs će biti 120,4060 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Srbiji od EU 72 miliona evra za sanaciju šteta od poplava

Srbija će u 2014. godini od Evropske unije dobiti 72 miliona evra bespovratne pomoći za sanaciju šteta od poplava, kao i 115 miliona evra za projekte po različitim sektorima, najavila je danas ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Vasin: Maji Gojković važnija stranka od parlamenta

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin oštro je danas kritikovao predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković zbog izjave da vojvođanska vlada ne funkcioniše i ocenio da je Gojkovićevoj važnija "stranačka ostrašćenost" od funkcije predsednice parlamenta.

Oliveru Ivanoviću produžen pritvor

Lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću produžen je pritvor za još dva meseca, izjavio je danas njegov branilac, advokat Nebojša Vlajić.

Uhapšen makro elitnih prostitutki

Policija je uhapsila muškarca osumnjičenog da je organizovao takozvanu "elitnu prostituciju" po Beogradu i šire dok je zbog bavljenja prostucijom privela pet devojaka, koje su nadležni kaznili sa po osam dana zatvora ili novčanom kaznom do 45.000 dinara.

Pokrenut Tijanin portal

U trideset i dva minuta posle ponoći, kada se navršilo tačno pet meseci od nestanka petnaestogodišnje devojčice Tijane Jurić iz Subotice, koja je iste noći kada je oteta monstruozno ubijena, u znak sećanja na nju, počeo je da radi portal sa njenim imenom www.tijana.rs.

Eksploziv u vozilu u Prištini bio namenjen katedrali

Eksploziv pronađen u vozilu "reno klio" beogradskih registarskih tablica u Prištini, trebalo je da bude upotrebljen u okviru planiranog terorističkog napada na katoličku katedralu u Prištini, objavili su prištinski mediji.

Nedovoljno čuvara u srpskim zatvorima

Uslovi u zatvorima u Srbiji nisu dovoljno dobri, ali je tretman zatvorenika malo poboljšan, zaključci su monitoringa "Reforme zatvorskog sistema u praksi" koji je Helsinški odbor za ljudska prava sproveo u šest zatvorskih institucija u Srbiji.

UPOZORENJE: Ledena Nova godina

Republički Hidrometeorološki zavod zvanično je najavio ledene dane tokom naredne nedelje, tako da se za sam doček Nove godine očekuje sneg do 30cm i temperature i ispod -5 °C.

Obradović: Za promene u medijima potrebno vreme

Prelazak na projektno finansiranje i dovršetak privatizacije medija dugotrajan je proces i za suštinske promene u medijskoj oblasti biće potrebno vreme, ocenio je predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović.

Slovenija slavi Dan nezavisnosti

Slovenija obeležava 24-godišnjicu nezavisnosti, a premijer Miro Cerar je na proslavi naglasio da državu treba ponovo zaslužiti i to odupiranjem sopstvenim slabostima.

Kamion pun policajaca sleteo u provaliju

Vozač kamiona koji je prevozio 14 bugarskih graničnih policajaca poginuo je nakon što je vozilo sletelo u provaliju u mestu Gornje Jabukovo, u blizini bugarsko-turske granice.