Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

I kineski juan na kursnoj listi

Na listi deviza kojima se može trgovati na deviznom tržištu naćiće se i kineski juan, a ovu valutu moći će da kupuju i prodaju ovlašćeni menjači, doneo je odluku danas Izvršni odbor Narodne banke Srbije.

RTS odustao od tužbi protiv neplatiša?

RTS neće sudski ili preko izvršitelja goniti one koji nisu plaćali TV pretplatu, osim u malom broju iznimnih slučajeva, a razlog je jer ogroman broj građana nije plaćao pretplatu.

Vozač "škode" poginuo kod Bača

U saobraćajnoj nesreći na putu Vajska-Bođani, koja se dogodila jutros, poginuo je 44-godišnji meštanin Vajske, a trojica njegovih saputnika su povređena.

Nikolić odbio da primi ambasadora Nemačke?

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm pokušao je u sredu da dogovori sastanak sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, ali je na taj zahtev Nikolić odgovorio da "nema vremena", pišu Novosti pozivajući se na diplomatske izvore.

Građani protiv izgradnje kanala, vlada izvela vojsku

Specijalne policijske snage i vojska Nikaragve ispalili su gumene metke i bacili suzavac na demonstrante koji su blokirali auto put u južnom delu Nikaragve, jer se protive izgradnji kanala izmedju Tihog okeana i Karipskog mora.

"Jeftina nafta nam se može obiti o glavu"

Nafta je sve jeftinija, ali to nam se može obiti o glavu, ocenjuje u komentaru urednik privredne redakcije Dojče vele Henrik Beme, koji smatra da je sadašnji "nemir samo nagoveštaj oluja u sledećoj godini" ako cena nafte ne napusti "zonu apsurdne jeftinoće".

Tri puta opljačkali istu pumpu

Novosadska kriminalistička policija uhapsila je S.A. (26) i M.M. (19), zbog sumnje da su počinili seriju razbojništava na području Južnobačkog okruga.

Pastor: Vlada nije mogla da izdvoji 7% za Vojvodinu

Šef poslaničke grupe SVM u Skupštini Srbije Balint Pastor izjavio je da je ta stranka glasala za budžet iako Vojvodina nije dobila sedam odsto jer, kako kaže, vlada nije u situaciji da ispuni tu ustavnu obavezu.

Kažnjeni Živković, Šutanovac i Nikolić

Administrativni odbor Skupštine Srbije kaznio je jutros poslanike DS Dragana Šutanovca i Dejana Nikolića sa po 13.659 dinara i 55 para zbog izrečenih opomena na sednici parlamenta, a predsednika Nove stranke Zorana Živkovića sa 34.148 dinara i 88 para zbog udaljenja sa sednice.

Sto godina od božićnog primirja

Na Božić prve godine Prvog svetskog rata na zapadnom frontu odigralo se nezvanično primirje, kada su britanski i nemački vojnici obustavili paljbu, izašli iz rovova i sreli se na ničijoj zemlji.

Poslanici raspravljali celu noć, uz nove incidente

Poslanici su noćas, posle više od 19 sati rada, završili raspravu o amandmanima na drugi rebalans budžeta za 2014. godinu i na predlog budžeta za 2015, nakon čega su u pet sati ujutru počeli novu sednicu kako bi glasali.