Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Trudnice putuju 70 kilometara do porodilišta

Žene iz Preševa i dalje putuju najmanje 70 kilometara zbog porođaja, jer vanbolničko porodilište u preševskom Domu zdravlja još nije počelo da radi, iako je završeno u julu ove godine.

Snažan zemljotres pogodio Indoneziju

Zemljotres jače snage osetio se u nedelju na istoku Indonezije, ali za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama niti materijalnoj šteti, kao ni o mogućem cunamiju.

Vučić: Biće bolje već 2015. godine

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je danas u Mionici boljitak u Srbiji već u 2015. godini, iako su stručnjaci Međunarodnog monetarnog fonda to poboljšanje prognozirali za 2016. i 2017. godinu.

Maja Gojković u dvodnevnoj poseti Rusiji

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković posetiće Rusku Federaciju 22. i 23. decembra, gde će sa predstavnicima Državne dume razgovarati o unapređenju bileteralnih odnosa.

NVO: Napadi na Vulina su borba za novac

Tri nevladine organizacije ocenile su danas da su učestali medijski napadi na Ministarstvo za rad i resornog ministra Aleksandra Vulina "motivisani isključivo borbom za dva miliona evra", koji su vladinom odlukom preusmereni u fond za lečenje dece.

SAD: Demonstranti preuzeli tržni centar

Stotine demonstranata ispunile su danas najveći američki tržni centar, u nizu protesta zbog više slučajeva ubistva nenaoružanih Afroamerikanaca koja su počinili beli policajci.

Sutra skupštinska rasprava o budžetu

Predsednica Skupštine Maja Gojković zakazaće danas sednicu na kojoj će se raspravljati o budžetu za 2015. godinu i o rebalansu za tekuću godinu, potvrđeno je RTS-u.

Popio otrov za bube, pa pucao na policiju

Adžija Nikezić (80), koji se zabarikadirao u potkrovlju svoje kuće nakon što je u petak u Velikoj Gorani ubio komšiju Adema Skurića (73), juče ujutru pokušao je da se ubije.