Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Obama: Ne očekujem brze promene na Kubi

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da ne očekuje da će ponovno uspostavljanje diplomatskih odnosa s Kubom odmah doneti promene u toj državi, brzo ukidanje ekonomskog embarga SAD ili mogućnost njegove posete Havani.

Jak zemljotres u Karipskom moru

Snažan zemljotres pogodio je danas arhipelag Gvadalupe u Karipskom moru, saopštio je Američki geološki zavod, ali za sada nema izveštaja o šteti ili povređenima.

Zrenjanin: Spreman tender za vodu

U skladu sa nalogom gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića da se u što kraćem roku raspiše nova javna nabavka usluge prečišćavanja pitke vode za grad Zrenjanin, JKP "Vodovod i kanalizacija" i komisija koju sam formirao završila je postupak pripreme i utvrdila tekst tenderske dokumentacije koja će u toku dana biti objavljena na Portalu javnih nabavki.

Subotica pod video-nadzorom

U Subotici od danas i zvanično radi novi sistem kontrole i nadzora saobraćaja i javnih površina putem video-nadzora.

Novi depo za kofere žrtava u Aušvicu

Muzej Aušvic saopštio je da je deo kofera žrtava nekadašnjeg nacističkog logora smešten u najmodernije opremeljen depo koji je delom finansirala Evropska unija.

Dinar u ponedeljak jači 0,9 odsto

Dinar će u ponedeljak, 22. decembra, biti jači prema evru 0,9 odsto, ili jedan dinar i 13 para, i zvanični srednji kurs će iznositi 121,2852 dinara za evro.

Pastor zove Čanka "na crtu"

Lider SVM Ištvan Pastor rekao je da su najnovije izjave lidera LSV Nenada Čanka i zahtev za njegovu smenu samo dokaz da mu je jedini neprijatelj SVM.

Glumci traže smenu rukovodioca

Glumci drame na Mađarskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici traže smenu umetničkog rukovodioca ove drame Atile Andrašija.

Advokati nezadovoljni pregovorima

Advokatska komora Srbije saopštila je danas da nije zadovoljna tokom pregovora sa predstavnicima Ministarstva pravde i da sve ukazuje da dogovor neće postići.