Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Subotica pod video-nadzorom

U Subotici od danas i zvanično radi novi sistem kontrole i nadzora saobraćaja i javnih površina putem video-nadzora.

Novi depo za kofere žrtava u Aušvicu

Muzej Aušvic saopštio je da je deo kofera žrtava nekadašnjeg nacističkog logora smešten u najmodernije opremeljen depo koji je delom finansirala Evropska unija.

Dinar u ponedeljak jači 0,9 odsto

Dinar će u ponedeljak, 22. decembra, biti jači prema evru 0,9 odsto, ili jedan dinar i 13 para, i zvanični srednji kurs će iznositi 121,2852 dinara za evro.

Pastor zove Čanka "na crtu"

Lider SVM Ištvan Pastor rekao je da su najnovije izjave lidera LSV Nenada Čanka i zahtev za njegovu smenu samo dokaz da mu je jedini neprijatelj SVM.

Glumci traže smenu rukovodioca

Glumci drame na Mađarskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici traže smenu umetničkog rukovodioca ove drame Atile Andrašija.

Advokati nezadovoljni pregovorima

Advokatska komora Srbije saopštila je danas da nije zadovoljna tokom pregovora sa predstavnicima Ministarstva pravde i da sve ukazuje da dogovor neće postići.

Usvojen rebalans budžeta

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o republičkom budžetu za 2014. godinu i uputila ga Narodnoj skupštini Srbije na razmatranje po hitnom postupku.

Ugrađeno prvo veštačko srce u Srbiji

U Kliničkom centru Srbije danas je uspešno obavljena prva operacija ugradnje veštačkog srca, a mehanički organ, koji treba da pomogne pacijentu da dočeka transplantaciju srca, ugrađen je četrdesetsedmogodišnjem Vladimiru Petkoviću iz Pančeva.