Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Usvojen rebalans budžeta

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o republičkom budžetu za 2014. godinu i uputila ga Narodnoj skupštini Srbije na razmatranje po hitnom postupku.

Ugrađeno prvo veštačko srce u Srbiji

U Kliničkom centru Srbije danas je uspešno obavljena prva operacija ugradnje veštačkog srca, a mehanički organ, koji treba da pomogne pacijentu da dočeka transplantaciju srca, ugrađen je četrdesetsedmogodišnjem Vladimiru Petkoviću iz Pančeva.

Zabranjena izložba o Prajdu

Izložba "Ovo je Prajd" Inicijative mladih za ljudska prava, koja je trebalo sinoć da bude otvorena u Šidu, zabranjena je dva sata pre zvaničnog otvaranja, saopštila je danas ta organizacija.

Aktivisti Falun Gonga deportovani iz Srbije

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da su aktivisti Falun Gonga, koji su pokušali da održe protest tokom posete kineskog premijera Li Kećanga i samita u Beogradu, deportovani iz Srbije.

Sećanje na žrtve Holokausta

Fotografije pripadnika Jevrejske zajednice u Srbiji pre Drugog svetskog rata i Holokausta, kao i snimljena svedočanstva preživelih, biće prikazani sledeće godine u sedam gradova.

Čanak: LSV će tražiti smenu Pastora

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će njegova stranka tražiti smenu Ištvana Pastora sa funkcije predsednika vojvođanskog parlamenta.

Boraviće u svemiru godinu dana

Misija američkog astronauta Skota Kelija i ruskog kosmonauta Mihaila Kornjenka, koji će provesti godinu dana na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS), omogućiće putovanja dublje u svemiru.

LSV: Maglai hoće da nam oduzme prostoriju

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine kaže da je posle upućenih kritika prema gradonačelniku, njegov odbor dobio dopis da ostaju bez jedne od prostorija, dok je gradonačelnik Jene Maglai na to odgovorio odgovorio da je u pitanju samo zavođenje reda među korisnicima poslovnih prostora u vlasništvu Grada.