Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Aktivisti Falun Gonga deportovani iz Srbije

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da su aktivisti Falun Gonga, koji su pokušali da održe protest tokom posete kineskog premijera Li Kećanga i samita u Beogradu, deportovani iz Srbije.

Sećanje na žrtve Holokausta

Fotografije pripadnika Jevrejske zajednice u Srbiji pre Drugog svetskog rata i Holokausta, kao i snimljena svedočanstva preživelih, biće prikazani sledeće godine u sedam gradova.

Čanak: LSV će tražiti smenu Pastora

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će njegova stranka tražiti smenu Ištvana Pastora sa funkcije predsednika vojvođanskog parlamenta.

Boraviće u svemiru godinu dana

Misija američkog astronauta Skota Kelija i ruskog kosmonauta Mihaila Kornjenka, koji će provesti godinu dana na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS), omogućiće putovanja dublje u svemiru.

LSV: Maglai hoće da nam oduzme prostoriju

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine kaže da je posle upućenih kritika prema gradonačelniku, njegov odbor dobio dopis da ostaju bez jedne od prostorija, dok je gradonačelnik Jene Maglai na to odgovorio odgovorio da je u pitanju samo zavođenje reda među korisnicima poslovnih prostora u vlasništvu Grada.

Legija nije pokušao da se ubije

Ministarstvo pravde večeras je oštro demantovalo navode koji su se pojavili na društvenim mrežama, da je Milorad Ulemek Legija pokušao da sebi oduzme život.

Zrenjanin: Sutra novi tender za vodu

Rešenje Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki o poništenju javne nabavke Usluge prečišćavanja pitke vode za grad Zrenjanin zvanično je stiglo, ali će u petak ponovo biti raspisan novi tender.

Privatno obezbeđenje će čuvati zgradu Vlade Srbije?

Umesto policije državnu zgradu poznatu kao SIV 3 na Novom Beogradu od Nove godine čuvaće privatno obezbeđenje, a privatne firme uskoro bi mogle biti angažovane i na obezbeđivanju zgrada ministarstava, Vlade Srbije, Narodne skupštine.

Mol: Akcionari Čelarevske pivare tvrde da su prevareni

Deceniju od privatizacije Pivare Čelarevo, sprovedene 2004. godine, bivši radnik tog preduzeća Miroslav Jakšić iz Mola i još 240 radnika, pokušavaju da dokažu da su prevareni u privatizaciji, ali za sada bez rezultata.

Zrenjanin: Dodeljene godišnje nagrade

Komisija za dodeljivanje nagrada i priznanja Skupštine grada Zrenjanina, nakon razmatranja prispelih predloga, odlučila je da ove godine dodeli četiri pojedinačne i dve kolektivne "Nagrade Grada Zrenjanina".

Krivična prijava zbog zlostavljanja konja

Policijska uprava u Jagodini saopštila je danas da je podnela krivičnu prijavu protiv Slobodana Miloševića iz Duboke kod Jagodine "zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinje".