Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Japanci uvode rok trajanja za vazdušne jastuke?

Japanski proizvođači automobila razmatraju ideju da uvedu rok trajanja za vazdušne jastuke koji se koriste u vozilima, nakon što je nekoliko auto-kompanija imalo probleme zbog kojih su povučeni milioni automobila širom sveta.

Vlada će se zadužiti još 706,6 milijardi dinara

Vlada Srbija planira da se u 2015. godini zaduži 706,6 milijardi dinara za potrebe finansiranja budžetskog deficita, nabavku finansijske imovine i otplatu glavnice kreditorima, navodi se u danas objavljenom predlogu budžeta.

Prekinut postupak protiv Telekoma

Komisija za zaštitu konkurencije saopštila je da je prekinula postupak protiv Telekoma Srbije za utvrđivanje zloupotrebe dominantnog položaja, jer se to preduzeće obavezalo da samo otkloni moguće povrede konkurencije.

Paravinja progutao tri žileta

Dragan Paravinja (45), kome se na Županijskom sudu u Šibeniku ponavlja suđenje za pokušaj silovanja i teško ubistvo maloletne autostoperke Antonije Bilić iz jun 2011. godine, ponovno je u bolnici.

Bebac parlamentarcima: Usvojite Zojin zakon

Roditeljski portal "Bebac" osudio je danas ponašanje poslanika Skupštine Srbije, koji na sednici 15. decembra nisu glasali za stavljanje na dnevni red takozvanog Zojinog zakona, koji bi omogućio lečenje deci oboleloj od retkih bolesti.

Vulin: Iduće godine štednja, rezultati 2016.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas sa će iduća 2015. godina biti veoma teška i da će to biti godina štednje, a da će pravi rezutati i kvaliteti sproverdenih mera biti vidljivi u 2016. godini.

Otvoren Pupinov most

Premijeri Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Li Kećijang svečano su danas otvorili Pupinov most koji povezuje Zemun i Borču.

Počelo suđenje Oliveru Ivanoviću

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici danas je počelo suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba koji su optuženi da su počinili neka od najtežih krivičnih dela tokom 1999. i 2000. godine.

Šarac pobegao u inostranstvo

Goran Šarac (32) koji je osumnjičen da je 1. decembra na Somborskom bulevaru džipom zgazio Mariju Milešić (28) najverovatnije je pobegao sa lažnim dokumentima u inostranstvo.

Država ćuti o hapšenju stranaca

Društvo srpsko-kineskog prijateljstva prijavilo je u skladu sa zakonom javne skupove u Beogradu za 15, 16, 17. i 18. decembar zbog kršenja ljudskih prava pripadnika organizacije Felun Gong, čije je delovanje zabranjeno u Kini, ali su oni zabranjeni bez ikakvog obrazloženja, kaže predsednik tog udruženja Dejan Marković.

Odbačena krivična prijava protiv Snežane Malović

Tužilaštvo za organizovani kriminal odbacilo je krivičnu prijavu protiv članova prvog saziva Visokog saveta sudstva (VSS), među kojima su bivša ministarka pravde Snežana Malović i bivša predsednica tog saveta Nata Mesarović.