Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Niko ne koristi pojas na zadnjem sedištu

Pojas za vezivanje na prednjem sedištu u automobilima u Srbiji se koristi u 70 odsto slučajeva, dok samo četiri odsto onih koji se voze pozadi koristi pojas, upozorila je Agencija za bezbednost saobraćaja.

Kineski jezik uči 2.500 đaka u Srbiji

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji kineski jezik uči oko 2.500 đaka, kroz pilot projekat čija realizacija, na osnovu programa prosvetne saradnje Srbije i Kine, traje četvrtu godinu.

Srbija dobila prvu arapsku banku

Izvršni odbor Narodne banke Srbije je dao dozvolu za rad banci iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja će poslovati pod imenom Mirabank, saopštila je Narodna banka Srbije.

Subotica: Od januara olakšice za preduzetnike

Preduzetnici, mikro i mala i srednja preduzeća grada Subotice od 1. januara 2015. godine imaće pogodnosti prilikom plaćanja komunalnih obaveza prema JKP "Subotička toplana" i JKP "Čistoća i zelenilo", za 15 odsto, a biće umanjene i naknade za izdavanje poslovnih prostora koji su u vlasništvu lokalne samouprave, rekao je pomoćnik gradonačelnika za malu privredu Ljuben Hristov.

Nestašica testova za hepatitis C od maja

Udruženje za pomoć obolelim od hroničnih virusnih hepatitisa "Hronos" upozorilo je da od maja u Srbiji nema dijagnostičkih testova za hepatitis C i istaklo neophodnost kontinuirane nabavke i snabdevanja testovima.

Evropska unija podržala 12 projekata

Dvanaest ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje projekata čiju je realizaciju finansijski podržala Evropska unija potpisani su danas, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za finansije.

Država plaća dug Er Srbije

Javni dug Srbije biće uvećan za 19,3 milijarde dinara, koliko iznose obaveze aviokompanije Er Srbija koje će preuzeti država.

Električni automobili mogu povećati zagađenje

Jedna nova američka studija ukazuje da bi automobili na električni pogon čije bi se baterije punile strujom iz termocentrala na ugalj još više zagadili vazduh, te bi se pogoršalo i zdravlje ljudi i povećalo zagrevanje klime u svetu.

Traži se "krtica" u Vladi

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović oformio je tim koji će istraživati od koga u Nemanjinoj 11 cure informacije sa sednica Vlade, kao i odluke s oznakom poverljivosti.

Počinje "Beogradski susret"

U Beogradu počinje Treći sastanak lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (CIE), pod nazivom "Beogradski susret".