Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nestašica testova za hepatitis C od maja

Udruženje za pomoć obolelim od hroničnih virusnih hepatitisa "Hronos" upozorilo je da od maja u Srbiji nema dijagnostičkih testova za hepatitis C i istaklo neophodnost kontinuirane nabavke i snabdevanja testovima.

Evropska unija podržala 12 projekata

Dvanaest ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje projekata čiju je realizaciju finansijski podržala Evropska unija potpisani su danas, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za finansije.

Država plaća dug Er Srbije

Javni dug Srbije biće uvećan za 19,3 milijarde dinara, koliko iznose obaveze aviokompanije Er Srbija koje će preuzeti država.

Električni automobili mogu povećati zagađenje

Jedna nova američka studija ukazuje da bi automobili na električni pogon čije bi se baterije punile strujom iz termocentrala na ugalj još više zagadili vazduh, te bi se pogoršalo i zdravlje ljudi i povećalo zagrevanje klime u svetu.

Traži se "krtica" u Vladi

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović oformio je tim koji će istraživati od koga u Nemanjinoj 11 cure informacije sa sednica Vlade, kao i odluke s oznakom poverljivosti.

Počinje "Beogradski susret"

U Beogradu počinje Treći sastanak lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (CIE), pod nazivom "Beogradski susret".

Zakonom zabraniti fizičko kažnjavanje dece

Predstavnici psihoterapeutske struke, državnih i nezavisnih organa zalažu se za usvajanje zakona koji bi zabranio fizičko kažnjavanje dece poručivši da autoritet ne treba zasnivati na strahu.

Zaplenjeno 27 tona droge u Centralnoj Americi

Više od 27,5 tona kokaina, heroina i marihuane zaplenjeno je između 1. i 12. decembra u Centralnoj Americi i na Karibima u operaciji pod vođstvom Interpola, saopštila je ta međunarodna policijska organizacija.

Danska želi Severni pol

Danska je podnela zahtev UN-u, tvrdeći da je regija koja okružuje Severni pol povezana s kontinentalnim delom Grenlanda, danske autonomne teritorije.

Penzioner vodi Bačku Topolu

Na sednici Skupštine opštine izglasano je da umesto Melinde Kokai Mernjak novi prvi čovek opštine bude Gabor Kišlinder, dok je Roberta Fazekaša na mestu predsednika SO zamenio Edvin Plohl.

Pančevo: Struja poremetila rad Petrohemije

Zbog kratkotrajnog nestanka struje, danas popodne je poremećena proizvodnja u nekim pogonima u HIP "Petrohemiji", ali nema posledica po životnu sredinu, saopštio je večeras HIP, a prenosi list "Pančevac".