Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Petoro mrtvih u okolini Filadelfije

Najmanje pet osoba ubijeno je danas u odvojenim napadima u okolini Filadelfije, a policija je saopštila da veruje da je sva ubistva počinila ista osoba.

Vlada usvojila predlog budžeta

Vlada Srbije usvojila je predlog budžeta za 2015. godinu kojim su predviđeni prihodi od 924,4 milijarde dinara, što je za oko 27 milijardi dinara više nego u 2014. godini.

Velika matura u Srbiji od 2020. godine

Učenici koji će srednju školu upisati naredne godine mogli bi da budu prva generacija srednjoškolaca koji će polagati veliku maturu na kraju školovanja, izjavila je pomoćnica ministra prosvete Zorana Lužanin.

Rama: Srbija nije neprijatelj Albanije

Albanski premijer Edi Rama poručio da će Albanija "bezrezervno" podržati Srbiju tokom predsedavanja OEBS-u 2015. godini i naglasio da Srbija više nije neprijatelj Albanije.

Šabić ponovo kaznio Ministarstvo odbrane

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić kaznio je Ministarstvo odbrane sa 180.000 dinara zbog toga što već dve godineodbija da dostavi podatke koji se tiču remonta i upotrebe aviona Mig-29 u Vojsci Srbije i ponovo naložio da se te informacije dostave.

Dinar nikad slabiji

Dinar će danas oslabiti prema evru 0,1 odsto i iznosiće 122,1498 dinara za evro, što će biti najslabija vrednost domaće valute.

Proglašen nevinim 18 godina posle pogubljenja

Sud na severu Kine je proglasio nevinim jednog tinejdžera koji je pre 18 godina pogubljen zbog navodne krivice za silovanje i ubistvo žene u javnom toaletu, objavili su danas kineski državni mediji.

EU: Očekuju se pohvale za Srbiju

Šefovi diplomatija zemalja članica Evropske unije okupiće se danas u Briselu na dvodnevnom sastanku na kome će biti reči i o Zapadnom Balkanu.

Ekvador: Poginulo 13 radnika na gradilištu

Najmanje 13 ljudi je poginulo, a više desetina povređeno kad se na gradilištu najvećeg infrastrukturnog projekta u Ekvadoru urušio deo građevine, saopštile su danas lokalne vlasti.

Subotica: Sve veći broj kockarnica i patoloških kockara

"Najmlađi pacijent na lečenju imao je 14 godina, ali tu moram da napomenem da su roditelji bili vrlo edukovani i prepoznali su odmah o čemu se radi, te mu nisu vraćali dug što je napravio, već su ga odmah doveli na lečenje", kaže psihoterapeutkinja Jelene Manojlović iz SOS Centra za lečenje i odvikavanje od kockanja.