Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dinar nikad slabiji

Dinar će danas oslabiti prema evru 0,1 odsto i iznosiće 122,1498 dinara za evro, što će biti najslabija vrednost domaće valute.

Proglašen nevinim 18 godina posle pogubljenja

Sud na severu Kine je proglasio nevinim jednog tinejdžera koji je pre 18 godina pogubljen zbog navodne krivice za silovanje i ubistvo žene u javnom toaletu, objavili su danas kineski državni mediji.

EU: Očekuju se pohvale za Srbiju

Šefovi diplomatija zemalja članica Evropske unije okupiće se danas u Briselu na dvodnevnom sastanku na kome će biti reči i o Zapadnom Balkanu.

Ekvador: Poginulo 13 radnika na gradilištu

Najmanje 13 ljudi je poginulo, a više desetina povređeno kad se na gradilištu najvećeg infrastrukturnog projekta u Ekvadoru urušio deo građevine, saopštile su danas lokalne vlasti.

Subotica: Sve veći broj kockarnica i patoloških kockara

"Najmlađi pacijent na lečenju imao je 14 godina, ali tu moram da napomenem da su roditelji bili vrlo edukovani i prepoznali su odmah o čemu se radi, te mu nisu vraćali dug što je napravio, već su ga odmah doveli na lečenje", kaže psihoterapeutkinja Jelene Manojlović iz SOS Centra za lečenje i odvikavanje od kockanja.

Subotica: Ne žele papir, već zemlju

U procesu restitucije u Subotici vraćeno je samo sto od 13.000 hektara zemljišta, a naslednici oduzete imovine ne žele obveznice već supstituciju - zemlju iste površine, ukoliko je ona koja im pripada u međuvremenu prodata.

Sve češći zahtevi za skidanje sa grejanja

Visoki računi za grejanje, nezadovoljstvo uslugom ili nešto drugo, tek toplanama u gotovo svim gradovima Vojvodine obratili su se građani tražeći da se isključe sa sistema ili da im se sa računa objedinjene naplate obustavi plaćanje stavke za grejanje.

Kirbi: Srbija treba da bude u Evropi

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je za Danas da je sa premijerom Vučićem dosta razgovarao, pored ostalog o tome "gde Srbija treba da bude".

Ratni veterani: Zakon nas diskriminiše

Savez ratnih veterana Srbije u potpunosti odbacuje predlog Zakona o borcima, vojnim invalidima, civilnim žrtvama rata i njihovim porodicama, jer, kako kažu, diskriminiše sve ratne invalide i članove porodica poginulih i nestalih, oduzima im stečena prava i umanjuje ih.

Uhapšen najopasniji tviteraš

Mehdi Masrur Bivas (24), osumnjičen da stoji iza jednog od najozloglašenijih proislamističkih naloga na Tviteru, u subotu je uhapšen u Bangaloru, saopštila je indijska policija.