Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kirbi: Srbija treba da bude u Evropi

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je za Danas da je sa premijerom Vučićem dosta razgovarao, pored ostalog o tome "gde Srbija treba da bude".

Ratni veterani: Zakon nas diskriminiše

Savez ratnih veterana Srbije u potpunosti odbacuje predlog Zakona o borcima, vojnim invalidima, civilnim žrtvama rata i njihovim porodicama, jer, kako kažu, diskriminiše sve ratne invalide i članove porodica poginulih i nestalih, oduzima im stečena prava i umanjuje ih.

Uhapšen najopasniji tviteraš

Mehdi Masrur Bivas (24), osumnjičen da stoji iza jednog od najozloglašenijih proislamističkih naloga na Tviteru, u subotu je uhapšen u Bangaloru, saopštila je indijska policija. 

Preminuo nemački političar Andreas Šokenhof

Poslanik nemačke vladajuće koalicije Andreas Šokenhof, stručnjak za Rusiju i zagovarač dugogodšnjih nemačko-francuskih odnosa, umro je danas u 58. godini, saopštila je Hrišćansko-demokratska unija (CDU).

Nema tablica za divlje taksiste

Problem divljih taksista biće uskoro rešen, a taksisti koji nemaju dozvolu za taksiranje u glavnom gradu neće moći da dobiju beogradske taksi tablice. 

Trinaest porodica u Trsteniku dobilo obnovljene kuće

U Trsteniku se nastavlja sanacija posledica razornih majskih poplava, a u naselju Grabovac, koje je bilo najteže pogođeno, u toku su radovi na obnovi 10 porodičnih kuća, sanaciji osnovne škole, kao i završni radovi na rekonstrukciji poplavama potpuno razorene Ljubostinjske ulice.

UN usvojile nacrt sporazuma o klimatskim promenama

Članice Ujedinjenih nacija usvojile su rano jutros u Limi nacrt sporazuma koji bi trebalo da posluži kao osnova za globalni sporazum u Parizu naredne godine, kojim bi se stalo na kraj klimatskim promenama.

Knežević: Demokrate krive za loše stanje u Vojvodini, DS: Knežević kritikuje samog sebe

Pokrajinski odbor Demokratske stranke postavlja pitanje potpredsedniku Srpske napredne stranke Goranu Kneževiću da li smatra da je do "ekonomskog i moralnog propadanja" Vojvodine, "nebrige o građanima, rasipništva i bahatosti vlasti" za koje tvrdi da je "Demokratska stranka jedini, pravi i isključivi krivac" došlo u vremenu kada je on bio predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke i prvi čovek Demokratske stranke u Vojvodini.

Evropski "Oskar" za film "Ida"

Dugometražni film "Ida" poljskog reditelja Pavela Pavlikovskog trijumfovao je na ovogodišnjoj dodeli Evropskih filmskih nagrada (EFA).