Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Izvozimo "smešno" malo rakije

Iako se busamo u grudi kako je rakija naš najveći brend u svetu, sa izvozom ovog alkoholnog pića u potpunosti smo zatajili.

Jamena dobila 1.300 kubika drva

Javno preduzeće Vojvodinašume su, na inicijativu Pokrajinske vlade, obezbedile više od 1.300 kubnih metara ogrevnog drveta za stanovnike Jamene, sela u šidskoj opštini koje je bilo poplavljeno u majskim poplavama.

Dinar sutra još slabiji

Dinar će sutra oslabiti 0,2 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 121,8255 dinara za evro, što je njegova nova najniža vrednost.

Saradnja Vojvodine i provincije Limpopo

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski primio je danas delegaciju provincije Limpopo iz Republike Južne Afrike.

Subotica: Grad i pokrajina pomažu poljoprivrednicima

Pomoću Garancijskog fonda AP Vojvodine, poljoprivrednici sa teritorije Subotice moći će da dobiju povoljne kredite za nabavku mreže za protivgradnu zaštitu i sistema za navodnjavanje, dok će grad sufinansirati optlatu dela kamate.

Vozio sa 5,5 promila alkohola u krvi

Užičaninu koji je vozio sa 5,5 promila alkohola u krvi, udario u drugo vozilo, a onda zaspao, zabranjeno je da vozi godinu dana i treba da plati 150.000 dinara.

Beleške Ajnštajna dostupne na internetu

Beleške, pisma, razglednice, dnevnici, desetine hiljada dokumenata koje je fizičar Albert Ajnštajn ostavio univerzitetu Prinston u Nju Džerziju i Jevrejskom univerzitetu u Jerusalimu od petka su dostupni na internetu.

"Naknada notara je parafiskalni namet"

Izmenama Zakona o javnom beležništvu kojim se 30 odsto naknade notara uplaćuje u budžet uveden je novi parafiskalni namet u Srbiji, saopštila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).