Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Više od 20 stradalih od tajfuna na Filipinima

Najmanje 21 osoba je izgubila život na Filipinima, od kojih se većina utopila u poplavama u gradu Boronganu, u naletu tajfuna Hagupit, koji je sada počeo da polako gubi na snazi, saopštio je Crveni krst Filipina.

Istraga o privatizaciji NIS-a traje i dalje

Istraga o zloupotrebama u privatizaciji NIS još nije okončana, a podrazumeva ispitivanje obimne dokumentacije koja obuhvata duži vremenski period, od početka priprema za prodaju kompanije do potpisivanja kupoprodajnog ugovora, kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

"Izveštaj o torturi CIA izazvaće nasilje ekstremista"

Predsednik Komiteta za obaveštajna pitanja Predstavničkog doma SAD Majk Rodžers, rekao je danas da će objavljivanje izveštaja Senata o istraživanju da je Centralna obaveštajna agencija (CIA) pre deset godina koristila torturu, izazvati nasilje i gubitak života u inostranstvu.

Pančevo: Sve više pacijenata, sve manje sestara

U svakoj zdravstvenoj ustanovi prvi susret pacijenta je sa medicinskom sestrom. Međutim, po nalogu Ministarstva zdravlja, od 2012. godine nijedna sestra nije zaposlena u Domu zdravlja, a broj se iz godine u godinu smanjuje.

Sombor: U Rusiju se najviše izvozi mleko

Za devet meseci ove godine u Rusiju je iz Zapadnobačkog okruga, opštine Sombor, Apatin, Kula i Odžaci izvezeno robe u vrednosti od 2,28 miliona evra, dok je vrednost uvoza bila 1,35 miliona evra.

Najmanje 70 Etiopljana utopilo se u Crvenom moru

Najmanje 70 Etiopljana izgubilo je život kada je omanji brod, koji su koristili krijumčari ljudi za transport ilegalnih migranata u Jemen, potonuo u Crvenom moru, saopštili su zvaničnici provincije Taiz.

Tači: Sutra o članovima Vlade

Kosovo će sutra, nakon potpisivanja koalicionog sporazuma DPK i DSK, dobiti predsednika parlamenta, a biće objavljen i izbor članova nove Vlade.

Zatvorenici iz Gvantanama otišli u Urugvaj

Šest zatvorenika iz Gvantanama, koji su 12 godina proveli u tom američkom u zatvoru na Kubi, poslato je u Urguvaj gde će dobiti izbeglički status, saopštila je danas američka vlada.