Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Deset filmova za Oskara za specijalne efekte

Deset velikih holivudskih produkcija takmiče se za Oskara za najbolje specijalne efekte, preneli su američki mediji. Na spisku američke Akademije za filmsku umetnost nalaze se "Čuvari galaksije", "Grdana", "Kapetan Amerika", "Noć muzeja: tajna faraona", "Transformersi: Doba istrebljenja", "Interstellar" i "X-Men: Days of Future Past".

Brajović: Država da razume primedbe na Zakon o kulturi

Predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS) Vojislav Brajović istakao je da oni koji pokušavaju da poprave Zakon o kulturi "moraju shvatiti da su u službi kulturnih radnika, da treba da omoguće da se potrebe kulturnih radnika ostvare na najbolji mogući način".

Rusija nastavila isporuku uglja Ukrajini

Rusija je nastavila isporuku uglja Ukrajini, koja se suočava sa nedostatkom ovog energenta, zbog čega je već bilo masovnog isključivanja struje, saopšteno je iz ukrajinskog Ministarstva energetike.

Nasilni protesti u Kaliforniji zbog smrti Afroamerikanca

Demonstracije zbog odluke velike porote u Njujorku da ne bude optužen policajac koji je prilikom hapšenja ugušio nenaoružanog Afroamerikanca nastavljene su širom SAD, a u Kaliforniji je izbilo nasilje kada su maskirani demonstranti počeli da razbijaju prozore i izloge i gađaju policiju raznim predmetima.

FOTO: Meksikanac se zapalio u znak protesta

Mladi poljoprivrednik zapalio se sinoć ispred zgrade lokalne vlade na jugu Meksika, zahtevajući puštanje iz zatvora svog oca, indijanskog lidera koji je uhapšen prošle godine pod optužbama za učestvovanje u nasilnim protestima 2011. godine.

Sudar u Beogradu, lakše povrede učesnika

Tri putnika i vozač autobusa, kao i vozač automobila lakše su povređeni u saobraćajnoj nezgodi koja se oko 8 sati ujutru dogodila u Beogradu, na uglu ulica Maksima Gorkog i Cara Nikolaja.

Nova fabrika medicinske opreme u Vršcu

Kompanija Frezenijus medikal ker (Fresenius Medical Care) Srbija, specijalizovana za proizvodnju potrošnog materijala za hemodijalizu, otvoriće sutra novu fabriku u Vršcu.

BiH: Nikšić novi predsednik SDP

Nermin Nikšić izabran je rano jutros za predsednika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na Trećem vanrednom kongresu te stranke u Sarajevu, koji je počeo u subotu.

Josipović predao 203.000 potpisa podrške za kandidaturu

ivKandidat hrvatske Socijaldemokratske partije (SDP) Ivo Josipović, predao je u subotu Državnoj izbornoj komisiji 203.875 potpisa podrške svojoj predsedničkoj kandidaturi, u pratnji zvaničnika stranaka koji ga podržavaju, među kojima je predsednik SDP-a Zoran Milanović.

Nikolić i Putin danas o Južnom toku

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas će u direktnom telefonskom razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razmotriti novonastalu međunarodnu situaciju, javila je sinoć Radio-televizija Srbije.

Pet godina crtamo projekat gasovoda ka Bugarskoj

Ministar energetike Aleksandar Antić najavio je juče da je "u toku" izrada projektne dokumentacije za izgradnju gasne interkonekcije s Bugarskom, dodajući sebe na petogodišnju listu najavljivača "gasne konekcije od strateškog značaja".

Grafiti "OVK" i "Kosova" u porti Zočišta

Na ogradi u porti manastira Sveti Vrači u Zočištu kod Orahovca, nepoznati počinioci ispisali su grafite "UCK" (Oslobodilačka vojska Kosova) i "Kosovo", što je Eparhija Raško-prizrenska ocenila kao novu provokaciju.