Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kraj polugodišta pod znakom pitanja?

Završetak prvog polugodišta mogao bi da bude pod znakom pitanja ako sindikati prosvetnih radnika donesu odluku da nastavnici koji štrajkuju ne zaključe ocene.

Rehabilitovano troje Karađorđevića

Viši sud rehabilitovao je princezu Jelisavetu Karađordević i princa Aleksandra Karađorđevića pošto je utvrdio da su žrtve progona iz političkih razloga.

Crna Gora zabranila proteste ispred zgrade Vlade

Predlogom izmena Zakona o javnim okupljanjima, koji je usvojila Vlada Crne Gore propisano je da radnički, građanski i bilo koji drugi protesti više neće biti mogući ispred sedišta Vlade, Ustavnog suda, Skupštine i predsednika Crne Gore.

Dinar u slobodnom padu

Dinar će u ponedeljak, 8. decembra, oslabiti prema evru za 0,3 odsto i zvanični srednji kurs biće 121,5483 dinara za evro, što će biti nova najniža vrednost dinara prema evropskoj valuti.

Krokodil pojeo golfera

Krokodil dužine četiri metra pojeo je u Južnoafričkoj Republici igrača golfa koji je posle partije krenuo na noćno plivanje u jezeru Panik, u nacionalnom parku Kruger.

"Muljanja" u Vojvodinašumama?

Državna revizorska institucija (DRI) objavila je danas da je JP Vojvodinašume procenom da šuma kojima gazdujuju, vrede 6,7 milijardi dinara, višestruko potcenilo njihovu vrednost.

Hleb u Srbiji kvalitetan?

Hleb na tržištu Srbije je zadovoljavajućeg kvaliteta, pokazali su rezultati 908 kontrola poljoprivredne inspekcije u 2014. godini, zaključno sa oktobrom.

Jedna od Elginovih statua prvi put napušta Britaniju

Deo "Elginovog mermera" napustiće Britaniju prvi put od kada su te mermerne statue uzete sa atinskog Partenona 1803. godine i jedna statua biće pozajmljena ruskom Ermitaž muzeju, saopštio je danas Britanski muzej.