Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

VB: Prekinuto razmatranje zakona o referendumu

Britanska vladajuća koalicija nije uspela da ubedi poslanike da usvoje zakon o organizaciji referenduma o članstvu Velike Britanije u EU, čime je obustavljena i parlamentarna procedura o tom tekstu.

Umro predsednik Zambije

Predsednik Zambije Majkl Sata (77) preminuo je u Londonu, rekao je agenciji Rojters izvor u zambijskoj vladi.

EU: Ostaju sankcije Rusiji

Evropska unija odlučila je danas da zadrži sankcije Rusiji uvedene zbog njene umešanosti u ukrajinski sukob.

RIK: Poništeni izbori na četiri biračka mesta

Republička izborna komisija prihvatila prigovore kojima se poništavaju izbori na tri biračka mesta u Tutinu i jedno biračko mesto u opštini Bujanovac za izbore za nacionalne saveta nacionalih manjina.

Lava stigla do prvih kuća na Havajima

Reka lave iz vulkana Kilauea, široka oko 110 metara, preti da uništi prvu kuću u seocetu Pahoa od oko 800 stanovnika na havajskom Velikom ostrvu, saopštila je lokalna Civilna odbrana.

Udovički: Izbori za savete bili uspešni

Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina, održani u nedelju, bili su uspešni, uz manje incidente, ocenila je danas potpredsednica Vlade Srbije, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Srbija u 2015. opet u recesiji

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović izjavio je večeras da svi ovogodišnji trendovi pokazuju da ni sledeće godine neće biti privrednog rasta, već da će Srbija i 2015. godine biti u recesiji.

Dinar i dalje miruje

Dinar će sutra zadržati približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 119,4713 dinara za evro.

Otkrivena zavera da se ubije premijerka Bangladeša

Indijska antiteroristička agencija otkrila je zaveru zabranjene ekstremističke grupe koja je planirala da ubije Šeik Hasinu, premijerku Bangladeša i da sprovede puč u toj zemlji, izjavili su danas indijski bezbednosni zvaničnici.