Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Koliko su darežljivi stanovnici Srbije?

U susret 2. decembru, takozvanom "Darežljivom utorku", Charities Aid Foundation (CAF) objavila je godišnju listu zemalja sa najdarežljivijim građanima na kojoj se Srbija nalazi na 124. mestu od ukupno 135.

Žene u Srbiji više koriste sedative od muškaraca

U Srbiji se beleži veća stopa smrtnosti kod žena nego kod muškaraca kao posledica prekomerne upotrebe psihoaktivnih supstanci, pokazala su najnovija istraživanja Grupe za borbu protiv zloupotrebe i nezakonitog prometa narkotika Saveta Evrope (Pompidu grupa).

Njujork ostaje bez telefonskih govornica

Telefonske govornice u Njujorku postaće prošlost prema najavljenom planu gradskih vlasti da ih zamene uređajima koji će imati besplatan bežični internet, telefoniranje u zemlji i mogućnost punjenja mobilnih telefona.

Advokat pozvao kolege da rade

Niški advokat Dragan Dozet pozvao je u otvorenom pismu advokatskim komorama svoje kolege da sutra u 11 časova budu ispred sudova i da krenu na suđenja.

Evropski komesar Han u četvrtak u Srbiji

Komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju EU Johanes Han posetiće Beograd u četvrtak da bi ohrabrio reforme i pristupne pregovore, saopštila je danas Evropska komisija.

Protest studenata zbog napada na dekana FPN

Studenti Fakulteta političkih nauka okupili su se danas ispred FPN, protestujući zbog napada na dekana Iliju Vujačića i, kako kažu, sve učestalijeg nasilja na Beogradskom univerzitetu.

LSV: SVM da odgovori na nekoliko pitanja

Savez vojvođanskih Mađara ima pravo da promeni političko mišljenje i posle 14 godina počne da sarađuje sa SNS, ali ne može da sedi na dve stolice, navodi se u saopštenju LSV.

Ženi se Čarls Menson

Osamdesetogodišnji ubica Čarls Menson, koji je osuđen za brojna brutalna ubistva, dobio je dozvolu da oženi 26-godišnju Afton Elejn Barton, koja ga je tokom proteklog perioda posećivala u zatvoru.

Bramerc razgovarao sa Vukčevićem

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc sastao se danas u Specijalnom sudu u Beogradu sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

Organizacija iz Srbije na listi terorista zbog arapskog proleća

Lista "terorističkih organizacija", koju su objavile vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata (UEA), a na kojoj se nalazi oko 80 organizacija, među kojima i beogradski Centar za primenjene nenasilne akcije i strategije (CANVAS), jeste "lista političkih protivnika", ističe nemački ekspert za islam Ridiger Lolker.