Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ponovo štrajkovi u Grčkoj

Lekari zaposleni u državnim bolnicama i javnim zdravstvenim centrima u Grčkoj stupili su u štrajk posle najave vlade da će smanjiti budžetske izdatke za zdravstvo.

Četvorica huligana proterana iz Italije

Sud u Đenovi doneo je odluku da se četvorica huligana iz Srbije, koji su učestvovali u incidentu na fudbalskoj utakmici Italija-Srbija 12. oktobra prošle godine, proteraju iz te zemlje i da im se zabrani ulazak u narednih pet godina.

Država će se naći pred bankrotom

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak ocenio je danas da bi se država mogla naći pred bankrotom kada se suoči sa zahtevima svih sindikata.

I Pajtić na molitvenom doručku kod Obame

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić prisustvovaće sutra molitvenom doručku koji tradicionalno svakog prvog četvrtka u februaru u Vašingtonu organizuje predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

Đelić: Skromniji model restitucije

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da treba napraviti model restitucije, "koji je po meri Srbije, a ta mera je skromnost, naročito u finansijskom delu".

Predloženo novo zaduživanje države

Vlada Srbije predložila je republičkom parlamentu usvajanje zakona o novom zaduživanju države kod komercijalnih banaka u visini od 400 miliona američkih dolara, radi finansiranja budžetskog deficita i refinansiranja duga.

Loši uslovi u zatvorima

Zbog prenaseljenosti i loših ukupnih uslova života u vojvođanskim zatvorima, svake godine povećava se broj predstavki koje pritvorena i osuđena lica podnose Pokrajinskom ombudsmanu, saopštila je danas ta institucija.

Nevreme u SAD

Srednji zapad SAD paralisan je nezapamćenim hladnoćama, ulice gradova su okovane ledom, a rekordni snežni nanosi zatvorili su aerodrome, bolnice i škole od Dalasa u Teksasu, do Mejna.

Vukčević za nezavisnu istragu

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da bi možda bilo najbolje da istraga o trgovini ljudskim organima na Kosovu, prema izveštaju Dika Martija, bude poverena nezavisnim istražiteljima, i ocenio da je Euleks mogao da bude efikasniji na terenu.

Vujačić sporazumno priznaje krivicu

Glavni pretres zakazan za danas protiv 59-godišnjeg Radosava Vujačića, okrivljenog da je vozeći pijan 22. avgusta na Kamenjaru izazivao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo petanestogodišnji Milan Lutovac, neće se održati zbog eventualnog sklapanja sporazuma o priznanju krivice.

Političari dobili izliv vlasti u mozak

Na 23 odabrana pitanja iz Upitnika Evropske komisije, koji je premijer Mirko Cvetković predao Briselu, odgovaralo je i 2.000 građana, a njihovi odgovori potpuno se razliku od onih koje su napisali predstavnici vlasti.

Ukidaju se blanko ostavke

Blanko ostavke biće ukinute ovog meseca na vanrednoj sednici Skupštine Srbije, izjavila je predsednica Skupštine Slavica Djukić-Dejanović.

Dvojezični obrasci za izvode

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu će u najkraćem roku obezbediti dvojezične obrasce izvoda iz matičnih knjiga, dogovoreno je danas na sastanku s pokrajinskim ombudsmanom i predstavnicima sekretarijata za propise.