Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Politika u Srbiji unosan biznis

Da je politika unosan biznis koji uspešno štiti od krize i pomaže ljudima da se obogate mogli su da se uvere zaposleni u Agenciji za borbu protiv korupcije, koji su evidentirali oko 1.200 političara koji su prošle godine svoj imetak uvećali najmanje za godišnju prosečnu platu u Srbiji.

Milo Đukanović tuži Italiju

Bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović od Italije će tražiti sudsku odštetu za, kako kaže, sve muke koje je doživeo tokom godina, dok je bio osumnjičen za mafijaško udruživanje zbog šverca cigareta.

Traže krivični postupak protiv Dulića

Koalicija za nadzor javnih finansija pozvala je nadležno tužilaštvo da pokrene krivični postupak protiv ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića zbog troškova finansiranja i izbora firme za izradu Internet sajta "Očistimo Srbiju".

Egipat: Vojska neće upotrebiti oružje

Egipatska armija saopštila je da neće upotrebiti silu protiv demonstranata koji na ulicama Kaira traže ostavku predsednika Mubaraka, a kojih od jutros ima već desetak hiljada.

Vagoni izleteli iz šina kod Subotice

Teretni vagoni, koji su se sami pokrenuli i ''odbegli" iz železničke stanice Palić, naleteli su na putnički šinobus, koji je saobraćao iz Horgoša za Suboticu, a u nesreći su povređene dve osobe.

Umro nacistički zločinac Peter Egner

Peter Egner, osumnjičen da je kao pripadnik nacističkih okupatorskih snaga za vreme Drugog svetskog rata u Srbiji učestvovao u ubistvu oko 17.000 ljudi, i čije je izručenje Srbija zatražila od SAD, umro je u 89. godini, nedaleko od Sijetla.

Bivši Škorpion uhapšen u Grenoblu

Srbin Milorad Momić, bivši pripadnik paravojne jedinice Škorpioni, osumnjičen za učešće u masakru u Srebrenici 1995, uhapšen je danas na francuskim Alpima gde je više godina boravio koristeći lažni identitet, saopštila je policija te zemlje.

Istorijska oluja se sprema u Americi

Desetine miliona ljudi u Sjedinjenjim Američkim Državama dočekuju ogromni olujni sistem koji će narednih nekoliko dana da prođe Istočnom obalom, Srednjim Zapadom, pa čak i Jugom Amerike.

Kombi ipak nije luksuzno vozilo u Srbiji

Predstavnici Udruženja kombi prevoznika postigli su dogovor sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom infrastrukture o tome da se kombi ne oporezuje kao luksuzno vozilo.

Aco Tomić saslušan zbog skrivanja Mladića

Saslušanje bivšeg načelnika Uprave bezbednosti Vojske Jugoslavije Ace Tomića, osumnjičenog za skrivanje Ratka Mladića, završeno je u ponedeljak popodne u policiji, rečeno je u Tužilaštvu za ratne zločine.

Veće osnovice za uplatu doprinosa

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je danas da za građane koji sami plaćaju doprinos za penzije od uplate za februar važe nove osnovice osiguranja, koje su za 4,9 odsto više od dosadašnjih.

Predati odgovori na Upitnik EK

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković uručio je danas evropskom komesaru za proširenje Štefanu Fileu odgovore na Upitnik Evropske komisije, na osnovu kojih će Brisel oceniti spremnost Srbije da započne proces pristupanja Evropskoj uniji.

Dragoslavu Mihailoviću Vitalova nagrada

Književnu nagradu "Zlatni suncokret", koju dodeljuje fabrika "Vital" u Vrbasu, dobio je Dragoslav Mihailović za zbirku pripovedaka "Preživljavanje", u izdanju beogradskog Zavoda za udžbenike, saopštio je danas žiri za dodelu tog priznanja.

Bajec: 2011. malo bolja od prethodne

Ekonomski savetnik premijera Jurij Bajec izjavio je danas da ekonomski indikatori ukazuju da će 2011. godina biti nešto malo bolja od prethodne dve godine, ali da se ne može govoriti o nekom značajnijem pomaku.

Depeše idu i ako se zatvori Vikiliks

Osnivač sajta Vikiliks Džulijan Asanž izjavio je da postoji plan za emitovanje američkih diplomatskih depeša i u slučaju da njegov sajt bude definitivno zatvoren.