Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Australiji preti novo nevreme

Snažan tropski ciklon Jasi približava se severoistočnoj obali Australije, već teško pogodjenoj poplavama, a vlasti su naredile evakuaciju stanovništva.

Pešak poginuo na Temerinskom putu

Novosađanin Sava Rakić (54) poginuo je u subotu uveče na Temerinskom putu, naspram benzinske pumpe "Lukoil", kada je na njega naleteo automobil pančevačkih registracija.

Demonstranti zaustavili tenkove

Hiljade demonstranata ponovo su se tokom noći okupile u samom centru Kaira, uprkos policijskom času i nastojanju vojske da preuzme kontrolu nad situacijom.

Dan bez duvanskog dima

U Srbiji se obeležava Nacionalni dan bez duvanskog dima, brojnim aktivnostima u domovima zdravlja, bolnicama, školama i trgovima.

Dinar slabiji za 39 para

Dinar je danas oslabio 39 para pa zvanični srednji kurs iznosi 104,60 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Mlekare se žale na kaznu zbog monopola

Holandska Denjub fuds grupa, čije su dve mlekare u Srbiji kažnjene sa tri miliona evra zbog zloupotreba dominantnog položaja, žaliće se međunarodnim institucijama, jer su nezakonito kažnjene, najavili su njihovi pravni zastupnici iz advokatske kancelarije Janković-Popović i Mitić.

Poznati dobitnici vojvođanskih nagrada za kulturu

Zavod za kulturu Vojvodine od 2010. godine dodeljuje četiri godišnje nagrade za stvaralačke rezultate u kulturi i umetnosti i unapređivanju kulturnog života, uvažavajući sve posebnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Građani Srbije ne treba da putuju u Egipat

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić pozvao je naše državljane da ne putuju u Egipat, a sve one koji se tamo već nalaze da budu u stalnom kontaktu s našom ambasadom u Kairu.

Sudanci za ocepljenje

Skoro 99 procenata građana južnog Sudana glasalo je na referendumu za ocepljenje juga od ostatka zemlje, saopštila je izborna komisija južnog Sudana preliminarne rezultate izbora.

Šanse za lekare i informatičare u Nemačkoj

Lekarima i informatičarima iz Srbije može da bude odobren rad u Nemačkoj u slučaju da slobodna radna mesta iz njihove profesije nisu zainteresovani "privilegovani kandidati", odnosno državljani jedne od zemalja Evropske unije.

Nastavak suđenja Rebrači u utorak

Pred Višim sudom u Beogradu u utorak će biti nastavljeno suđenje vlasnici dobrotvornog fonda za prevenciju raka dojke Katarini Rebrači i njenim saradnicama, optuženim za protivpravno prisvajanje 37 miliona dinara iz tog fonda.