Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Otvoren Afrički samit

U Adis Abebi danas je otvoren 16. samit Afričke unije (AU) gde se očekuje da će šefovi država nastojati da reše krizu u Obali Slonovače i pozdraviti južni Sudan kao najnoviju afričku državu posle održanog referenduma.

Beneton otvara fabriku u Nišu

Italijanska kompanija ''Beneton'' otvoriće u Nišu fabriku vrednu 43,2 milona evra i u naredne četiri godine zaposliti 2.700 ljudi, najavilo je ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

Umrla operska diva Margaret Prajs

Operska zvezda Margaret Prajs, koja je važila za jednog od vodećih soprana sveta, umrla je u 70. godini u svom domu u Velsu, javile su agencije.

VIDEO: Policija ubila pljačkaša banke

Naoružanog pljačkaša u predgrađu Vašingtona, koji je uzeo taoce unutar jedne banke, a potom izašao napolje držeći ženu kao živi štit, ubili su policajci, nakon što je žena uspela da se istrgne i pobegne iz njegovog zagrljaja.

Marti traži istragu izvan Kosova

Navode o trgovini organima i povezanosti nekih kosovskih političkih krugova sa organizovanim kriminalom treba temeljno istražiti, a istragu treba da sprovede neko nezavisno telo izvan Kosova, a ne Euleks, izjavio je izvestilac Saveta Evrope Dik Marti.

Sve više izvozimo jabuke

Izvoz voća iz Srbije u 2010. godini, naročito svežeg, bio je dobar, uz veliki rast plasmana jabuka, naročito na rusko tržište, izjavila je Evica Mihaljević iz asocijacije ''Plodovi Srbije''.

Novi bilans: 102 osobe poginule u Egiptu

Najmanje 102 osobe su poginule, a na hiljade su povređene u Egiptu od početka antivladinih demonstracija u utorak, saopštili su danas bezbednosni i bolnički izvori, dok izveštači javljaju da su demonstranti i dalje na ulicama uprkos policijskom času.

Holandija zamrznula odnose sa Iranom

Holandska vlada zamrznula je zvanične odnose sa Iranom, iz protesta zbog izvršenja smrtne kazne vešanjem nad jednom državljankom obe zemlje, saopštilo je holandsko Ministarstvo inostranih poslova.

Đukanović hoće odštetu

Predsednik DPS-a Milo Đukanović izjavio je da će tražiti sudsku odštetu za sve muke koje je doživeo od italijanskog tužilaštva koje ga godinama sumnjiči za šverc cigareta devedesetih.

Dulić za sajt dao 25.000 evra

Ministarstvo životne sredine je sa firmom ''Logik Internet'' iz Niša za izradu veb portala akcije ''Očistimo Srbiju'' sklopilo ugovor vredan 25.000 evra.

Zakon za sigurniju kupovinu nekretnina

Ministarstvo trgovine i usluga Srbije pripremilo je Nacrt zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti kojim bi trebalo da se obezbedi pravna sigurnost svim građanima koji koriste usluge posrednika u prometu nepokretnosti.

El Baradej poziva Mubaraka na ostavku

Predstavnik egipatske opozicije Mohamed el Baradej pozvao je danas egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka da bez odlaganja podnese ostavku, ocenivši da za Egipat nije dovoljno imenovanje potpredsednika i novog premijera.

Zemljotres u Mađarskoj

Mađarsku je danas pogodio zemljotres jačine 4,8 stepena Rihterove skale - najjači u zemlji od 1985. godine.

Evakuisani tržni centri u Moskvi

Policija je danas evakuisala posetioce i zaposlene iz dva tržna centra u Moskvi, zbog pretnji bombom, saopštio je portparol moskovske policije.

Ne raste PDV na južno voće

Mada je bilo predviđeno da Vlada, do početka februarskog zasedanja, Skupštini dostavi svoj predlog izmena Zakona o PDV, koji predviđa povećanje poreza na južno voće sa osam na 18 odsto, odustalo se od bilo kakvih promena.

Egipat u haosu dobio potpredsednika

Predsednik Egipta Hosni Mubarak postavio je danas na mesto potpredsednika Omara Sulejmana, šefa egipatske obaveštajne službe, saopštila je državna agencija.

Kuvarica primljena da otprema vozove

"Železnice Srbije" primile su 142 nova radnika, bez konkursa, a mnogi od njih nemaju ni stručnu spremu, ni znanje za rad u ovom javnom preduzeću.