Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Hleb ide na 55 dinara?

Predsednik Unije privatnih pekara Zoran Pralica izjavio je danas da bi hleb u Srbiji trebalo da poskupi u februaru i da će njegova nova cena najverovatnije iznositi do 55 dinara.

Tužilaštvo traži istragu proitv Milovana Bojića

Tužilaštvo je zatražilo sprovođenje istrage protiv nekadašnjeg ministra zdravlja Milovana Bojića zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio kliniku "Ostrog" za 300.000 evra, u kojoj je rukovodilac medicinskog sektora, rečeno je danas u Višem sudu u Beogradu.

Radnici povređeni u požaru

Dvojica radnika, koji su povređeni u jutrošnjem požaru u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, prebačeni su u bolnicu u Doboju i njihovo stanje je stabilno, potvrdio je portparol bolnice Ljubinko Đurić.

Koliko škola štrajkuje?

Od ukupno 1.804 osnovne i srednje škole u Srbiji, prema podacima sindikata, danas štrajkuje 1.165 škola, izjavio je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji.

Sindikat: Izmišljena prosečna plata

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Milorad Mijatović kaže da država širi lažni optimizam izmišljenom prosečnom platom u Srbiji od 40.000 dinara (oko 384 evra).

Kazne za taksiste do 500.000

Izmene Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju propisuju buduće kazne od 150.000 do 500.000 dinara za taksiste koji ne uključe taksimetar, ne daju fiskalni račun ili nemaju krovnu oznaku.

Davos: Upozorenje na rast cena hrane

Politički lideri okupljeni na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu upozorili su da rast cena hrane nosi rizik od podsticanja nemira, pa i ratova, pri čemu apeli da se smanje špekulacije na globalnom tržištu sirovina nisu na skupu ozbiljnije razmatrani.

Još jedna lažna dojava o bombi

Zgrada u kojoj je smeštena većina sudova u Novom Sadu juče je evakuisana na sat vremena, zbog lažne dojave o postavljenoj bombi.

Marti želi istragu i zločina u Sijekovcu

Specijalni izvestilac Saveta Evrope Dik Marti potvrdio je spremnost da dođe u Sijekovac kod Broda i započne istragu o stravičnom zločinu u tom selu, kada su pripadnici HVO-a 26. marta 1992. ubili 59 žena i dece, kojima su pre streljanja izvadili organe.

Vlasnik Ikee mulja s porezom

Ingvara Kamprada, osnivača Ikee koji se i ranije nalazio po pod lupom medija nakon što ga je bivši dugogodišnji saradnik optužio za nepotizam, iskorištavanje radnika i muljanje s porezom, švedska je televizija optužila za izbegavanje plaćanja poreza.

Indonezija: Sudar vozova i požar na trajektu

Prepun trajekt sa putnicima zapalio se danas na liniji između ostrva Jave i Sumatre u Indoneziji, pri čemu je najmanje 36 putnika izgubilo život, a skoro 200 ih je povređeno, dok je samo pola sata ranije na Javi u sudaru vozova najmanje pet putnika poginulo i na desetine povređeno.

Mendela se ne da

Bivši predsednik Južne Afrike i proslavljeni vođa borbe protiv aparthejda Nelson Mandela se oporavlja i iz bolnice bi mogao da izađe već danas.

Kraljevčanin ubijen u sačekuši

Kraljevčanin Ivan Šćepanović ubijen je u Budvi, u klasičnoj "sačekuši" na platou ispred zgrade u kojoj je živeo u budvanskom Adokovom naselju, najverovatnije iz automatskog oružja.

Vlada odbila Dinkića

Vlada Srbije nije prihvatila predlog ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića da se kompaniji Gorenje da po 10.000 evra po novootvorenom radnom mestu u fabrici u Zaječaru, prenosi "Danas".