Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Potraga za osumnjičenim za ubistvo

Novosadska policija intenzivno traga za Sašom Jaćimovićem (1972) iz Sremske Kamenice, zbog postojanja osnovane sumnje da je ubio svoju nevenčanu suprugu Jasnu Kurteš (1966) iz Novog Sada.

Usvojeni odgovori na Upitnik EU

Vlada Srbije usvojila je danas odgovore na Upitnik Evropske komisije u cilju pripreme Mišljenja o zahtevu Srbije za prijem u članstvo Evropske unije.

Osumnjičen za razbojništva

Novosadska policija uhapsila je Mirzu R. (1982) iz Novog Sada zbog osnovane sumnje da je počinio dva razbojništva.

Moguća nestašica lekova?

Predsednik Grupacije veledrogerija u Privrednoj komori Srbije Miomir Nikolić izjavio je danas da su proizvođači najavili nestašice lekova i iskazali nemogućnost kontinuiteta u snabdevanju lekovima i da je u takvim situacijama potrebno da reaguju nadležni organi.

U spomen žrtvama holokausta

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta, ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić, predstavnici Beograda, Saveza jevrejskih opština Srbije i članovi diplomatskog kora položili su danas vence na Spomenik žrtvama genocida, na beogradskom Starom sajmištu.

Gaspromnjeft preuzima akcije NIS-a

Komisija za hartije od vrednosti odobrila je danas ruskoj kompaniji Gaspromnjeft da preuzme 19,12 odsto akcija Naftne industrije Srbije (NIS) od malih akcionara, rečeno je u Komisiji.

Eksplozija u hotelu u Davosu

U hotelu "Morosani" u Davosu, koji se nalazi u blizini mesta na kome se održava Svetski ekonomski forum, jutros se dogodila manja eksplozija, a povređenih nema, saopštila je švajcarska policija.

Počinje suđenje Milanku Šarančiću

U Specijalnom sudu u Beogradu danas posle podne počinje suđenje bivšem direktoru "Železnica Srbije" Milanku Šarančiću i trojici njegovih saradnika zbog optužbi da su oštetili to preduzeće za milion i 235.000 evra.

Srbija kasni u izvršavanju presuda

Srbija, uz još neke evropske zemlje, ima velikih problema u izvršavanju presuda Evropskog suda za ljudska prava, saopštila je Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PS SE).

Porez za oporavak od poplava

Premijerka Australije Džulija Gilard najavila je danas uvođenje specijalog poreza za obnovu područja koja su bila pogođena katastrofalnim poplavama.

Pink: Željko Mitrović je trovan

Televizija Pink objavila je da su u krvi vlasnika "Pink medija grupe" Željka Mitrovića nađeni otrovi i ocenila da sada policija i Tužilaštvo treba da utvrde ko stoji iza pokušaja trovanja.

Poginulo 20 rudara u Kolumbiji

U eksploziji u jednom rudniku uglja na severoistoku Kolumbije, najverovatnije izazvanoj metanom, poginulo je 20 rudara, saopštila je uprava tog rudnika.

Automobil-bomba u Dagestanu

Četvoro ljudi je sinoć poginulo, a šestoro je ranjeno eksplozijom automobila-bombe u gradu Hasavjurtu, u pokrajini Dagestan, na Kavkazu.

Jeremić u Etiopiji

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Vuk Jeremić boraviće od danas u dvodnevnoj poseti Etiopiji, gde će učestvovati na sednici Izvršnog saveta Afričke unije.

Dinar ojačao prema evru

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,4 odsto tako da je zvanični srednji kurs 104,15, objavila je Narodna banka Srbije.

Pregovori propali prosvetari štrajkuju

Predstavnici Vlade Srbije i sindikata u oblasti obrazovanja nisu postigli dogovor, pa su sindikati najavili da će gotovo sve škole u Srbiji od petka, 28. januara, biti u nekom od oblika protesta.