Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Putin: Neizbežna odmazda

Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je da je "odmazda neizbežna" za bombaški napad na moskovski aerodrom Domodedovo, u kome je u ponedeljak poginulo 35 osoba i 180 povređeno.

U Egiptu sukobi policije i demonstranata

Antivladine demonstracije u Egiptu koje su danas počele mirno, pretvorile su se u sukob demonstranta i policije, uz bacanje kamenica i upotrebu suzavca i vodenih topova. Dvoje demonstranata poginulo je u Suecu, a jedan u Kairu u okršaju sa policijom.

Kinin "stelt" je domaći proizvod

Kina je danas odbacila tvrdnje da je za izgradnju sopstvenog "stelt" aviona iskoristila tehnologiju sa američke "crne ptice" F-117, koja je oborena 1999. godine nad Srbijom.

Usvojena rezolucija Dika Martija

Parlamentarna skupština Saveta Evrope usvojila je izveštaj Dika Martija i rezoluciju o trgovini ljudskim organima na Kosovu, kojim se poziva na međunarodnu istragu ovih optužbi. Za rezoluciju je glasalo 169 poslanika osam je bilo protiv, a 14 uzdržanih.

Uhapšeni zbog razbojništava

Novosadska policija uhapsila je Iliju K. (1979) iz Rakovca i Slavka B. (1978) iz Ledinaca, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili tri razbojništva u Novom Sadu.

Prodavali bebe

Pripadnici bugarske i grčke policije, u akciji koju sprovode na području obe zemlje, do sada su uhapsili 14 osoba koje sumnjiče da su prodavale bugarske bebe Grcima bez dece po ceni od 18.000 do 25.000 evra.

Konferencija parlamenata dunavskog regiona

Predsednici republičke i pokrajinske skupštine Slavica Đukić-Dejanović i Šandor Egereši pozvali su danas predsednike parlamenata 14 država i 17 regija dunavskog regiona da učestvuju na Prvoj konferenciji predsednika parlamenata država i regija dunavskog regiona.

Početkom februara o blanko ostavkama

Skupština Srbije će početkom februara na vanrednoj sednici razmatrati ukidanje blanko ostavki poslanika, kao i izmene Poslovnika o radu, rekla je danas šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija.

Nezavisnost: Štrajkuje 260 škola

Štrajk skraćenjem časova na 30 minuta danas je nastavljen u 263 škole u Srbiji, izjavio je predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost" Tomislav Živanović i naveo da se protestu priključila još 31 škola.

Nove pogodnosti za kupovinu punta

Kupci "punto klasika" imaće ubuduće dodatne povoljnosti - produženu garanciju na tri godine i nižu kamatnu stopu od 4,25 odsto pri kupovini na kredit, saopštilo je danas preduzeće "Fijat automobili Srbija".

VIDEO: Snimci trenutka eksplozije u Moskvi

Najmanje 35 poginulih i preko 170 ranjenih najnoviji je bilans bombaša samoubice koji je juče izazvao eksploziju  na moskovskom aerodromu Domodedovo, a među povređenima je i jedan državljanin Srbije.

Prosečna plata 40.000 dinara

Prosečna neto zarada u Srbiji u decembru 2010. godine iznosila je 39.580 dinara, što je nominalno više za 14,9 odsto, a realno za 14,1 odsto u odnosu na prethodni mesec, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Za ubistvo Tatona do 35 godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas 15 huligana na ukupno 240 godina zatvora zbog prebijanja na smrt francuskog državljanina Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine.

Traže manje doprinose na zarade

Udruženje poslodavaca "Poslodavac" zatražilo je danas smanjenje poreza i doprinosa na zarade, kako bi oko 800.000 radnika koji sada rade u sivoj ekonomiji bilo obuhvaćeno legalnim tokovima.

Policijski auto oborio pešaka

U saobraćajnom udesu jutros u 9.45 časova, u Beogradu na uglu Nušićeve i Makedonske ulice, teže je povređen pešak Ž. R. (57), koga je oborilo policijsko vozilo na službenom zadatku, pod zvučnom i svetlećom signalizacijom, saopštio je MUP Srbije.

Poginuo u krađi oluka

Boranin Saša Đ. (24) nastradao je noćas oko jedan sat, kada je pao sa krova zgrade Tehničkog fakulteta u Boru dok je pokušavao da ukrade oluke, potvrđeno je u policiji.

Sindikalci zaposeli "Zastava oružje"

Članstvo skupštine sindikata "Nezavisnost" jutros je zaposelo prostorije upravne zgrade fabrike "Zastava oružje" zato što nadležni mesecima odbijaju da taj sindikat prihvate za reprezentativni.