Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Poginuo u krađi oluka

Boranin Saša Đ. (24) nastradao je noćas oko jedan sat, kada je pao sa krova zgrade Tehničkog fakulteta u Boru dok je pokušavao da ukrade oluke, potvrđeno je u policiji.

Sindikalci zaposeli "Zastava oružje"

Članstvo skupštine sindikata "Nezavisnost" jutros je zaposelo prostorije upravne zgrade fabrike "Zastava oružje" zato što nadležni mesecima odbijaju da taj sindikat prihvate za reprezentativni.

Berluskonija kritikuje i kardinal

Predsedavajući italijanske biskupske konferencije kardinal Anđelo Banjasko kritikovao je  umešanost premijera Silvija Berluskonija u seks skandal.

Ukraden krst u Čurugu

Policiji u Žablju prijavljen je nestanak jednog i oštećenje drugog krsta, spomen obeležja u Čurugu, postavljenog u znak sećanja na stradanje Mađara tom mestu, krajem 1944. i početkom 1945. godine.

Preživela pad sa 23. sprata

Jedna žena je juče skočila sa 23. sprata hotela "Kraun plasa Panamerikano" u Buenos Airesu i preživela pad, ispričali su svedoci.

BBC ukida sajtove i otpušta radnike

Britanska medijska kompanija BBC smanjiće tokom naredne dve godine buddzet za veb servise za četvrtinu, ukinuće 180 svojih internet sajtova i otpustiće 360 ljudi, objavio je danas direktor kompanije Mark Tompson.

Upitnik odražava pravo stanje u Srbiji

U odgovorima na Upitnik Evropske komisije sadržan je tačan opis stanja u Srbiji, rekao premijer Cvetković i istakao da će veći izazov biti da se to stanje popravi u skladu sa evropskim standardima.

Obama i Rompej osudili napad u Moskvi

Američki predsednik Barak Obama najoštrije je osudio današnji napad na moskovski aerodrom "Domodedovo", u kome je, prema najnovijim podacima, poginulo 35 osoba, a povređeno 145 putnika.

Medvedev uveo posebne mere bezbednosti

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev naredio je danas, posle terorističkog napada na moskovskom aerodromu Domodedovo, da se na svim aerodromima i velikim transportnim čvorovima uvede poseban režim bezbednosti.