Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Šljivovica bez šljive

Nedavno sprovedeno ispitivanje voćnih rakija pokazalo je da čak polovina uzoraka ne odgovara zahtevanom kvalitetu.

Palestinci kritikuju Al Džaziru

Palestinsci su danas osudili kao "laži" navode iz tajnih dokumenata o bliskoistočnim pregovorima koje je objavila katarska televizija ''Al Džazira'', dok šef izraelske diplomatije Avigdor Liberman smatra da to pokazuje da je neophodno postići prelazni sporazum sa Palestincima.

Većina Rusa za sahranu Lenjina

Vladajuća partija Rusije, Jedinstvena Rusija, ne odbacuje mogućnost podnošenja inicijative da se balsamovano telo vođe boljševičke revolucije Vladimira Iljiča Lenjina iznese iz mauzoleja na Crvenom trgu u Moskvi i sahrani.

Milosavljević: Potrošačka korpa kao u EU

Novi način praćenja standarda građana koji se primenjuje od početka godine, potpuno je usklađen sa statistikom Evropske unije, izjavio je danas ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević.

Ogromna dugovanja za struju i grejanje

Građani i privreda u Srbiji duguju 67,3 milijarde dinara za struju i 12 milijardi dinara za grejanje, a dugovi i dalje rastu, istakli su danas predstavnici Elektroprivrede Srbije i Udruženja toplana Srbije.

Asanž najgori Australijanac godine

Australijski časopis za muškarce Zu viklis proglasio je osnivača sajta Vikiliks Džulijana Asanža "najgorim Australijancem godine", zbog objavljivanja stotina hiljada tajnih diplomatskih depeša.

Dobila 117.000 evra od Berluskonija

Glamurozna najavljivačica meteorološke prognoze primila više od 117.000 evra nakon što je prisustvovala jednoj od njegovih čuvenih premijerovih žurki.

Predala se zbog otmice bebe pre 23 godine

Žena osumnjičena za otmicu odojčeta iz njujorške bolnice 1987. godine predala se policiji u američkoj saveznoj državi Konektikat, pošto je preko "Facebooka" kontaktirala policajca u gradu Bridžportu.

Kos: Pooštriti kontrolu finansiranja stranaka

U Srbiji ne postoji kontrola finansiranja političkih stranaka i potrebno je pooštriti i uvesti nove kazne za te vrste prekršaja, izjavio je član Grupe država Saveta Evrope za borbu protiv korupcije Drago Kos.

Broj žrtava kod Rija premašio 800

Broj žrtava u poplavama i klizištima, koje su uništile planinski region u blizini Rio de Žaneira, povećan je na 806, saopštile su brazilske vlasti, dok spasilačke ekipe uklanjaju mulj u potrazi za stotinama nestalih.

Tačijevi saradnici povezani s mafijom

Visoki funkcioner Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti je čovek opasne naravi i, prema izveštaju Obaveštajne službe Kfora iz 2004, povezan je sa tajnom službom ŠIK i uključen u kriminalne i druge afere, piše francuski list "Mond".

Zabranjeni Dani ruskog filma

Predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić zabranio je održavanje manifestacije Dani ruskog filma, koju je trebalo da organizuje Opštinski odbor Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, u saradnji sa ambasadom Rusije, u okviru godine rusko-srpskog prijateljstva, piše Press.

Poginuo dok je pomagao povređenom

Teška saobraćajna nesreća blizu mesta Umčari kod Beograda. U dva odvojena sudara u kojima je učestvovalo šest automobila, jedna osoba je poginula, a pet ih je povređeno.

Beneficije penzionisanih predsednika

Bivši predsednici Savezne Republike Jugoslavije i Srbije Zoran Lilić i Milan Milutinović iskoristili su beneficije koje im pruža Zakon o predsedniku.

Maloletnik ubio majku i mlađeg brata

Sedamnaestogodišnjak iz Krdžalija, na jugu Bugarske, počinio je dvostruko ubistvo, zaklavši majku i ugušivši sedmogodišnjeg brata, javili su bugarski mediji.