Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

33 obolelo i troje preminulo od novog gripa

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da su u Srbiji do sada laboratorijski potvrđena ukupno 33 slučaja oboljevanja od gripa, da su tri osobe preminule i pozvao građane da se vakcinišu jer je to najbolja i najefikasnija mera prevencije.

Struja može da poskupi do 13,5 odsto

Struja za domaćinstva u Srbiji može da poskupi maksimalno za 13,5 odsto, ali će konačnu odluku o datumu i visini poskupljenja doneti vlada, navela je Agencija za energetiku Srbije (AERS).

Pretio majci i bratu da će ih ubiti

Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici i neovlašćeno držanje droge, policija je podnela krivičnu prijavu protiv Novosađanina Gorana G. (1977).

Snimaće se film o Asanžu

Biografija osnivača sajta "Vikiliks" Džulijana Asanža, koji je potresao svetsku javnost objavljivanjem tajnih depeša američkog Stejt departmenta, koja će se uskoro pojaviti u štampanom izdanju, najverovatnije će poslužiti i kao osnova za film.

SMS kvizovi ostaju bez telefona?

Republička radiodifuzna agencija uputila je Ministarstvu trgovine i usluga 10-ak brojeva telefona koji se koriste za igre na sreću i SMS kvizove.

Zabrinutost zbog sukoba u Tirani

Evropska unija, Savet Evrope i Sjedinjene Američke Države izrazile su zabrinutost zbog jučerašnjih sukoba u Tirani i apelovale na mirno rešenje sukoba u Albaniji.

Bramerc: Sledeći izveštaj negativan

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc najavio je u Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta da će naredni izveštaj o saradnji Srbije biti negativan.

Lažni grudnjaci išli za Novi Sad

Riječki carinici otkrili su u kontejneru koji je stigao iz kineske luke Ningbo falsifikovanu robu - 21.700 komada kozmetičkih proizvoda, 9.300 parfema i 12.000 grudnjaka namenjenih srpskom tržištu, ukupne vrednosti oko 270.000 evra.

Poginuo na autoputu

Jedna osoba je poginula, dok je druga teško povređena u sudaru koji se dogodio na autoputu između Novog Sada i Subotice.

Trećina glasača pokojnici

Gotovo trećina registrovanih glasača u Zimbabveu su pokojnici, a mnogi su bebe ili starci do 120 godina, saopštili su analitičari i pozvali vlasti da revidiraju spiskove da više ne bi bilo moguće nameštanje izbora.

Simens podmićivao grčke ministre

Komisija grčkog parlamenta imenovala je 15 sadašnjih i bivših ministara te zemlje kao odgovorne za skandal s podmićivanjem u koji je bio uključen nemački Simens.

Autoput Horgoš-Novi Sad gotov do 1.februara

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je da će severni krak Koridora 10 od Horgoša do Novog Sada biti završen do 1. februara, ocenivši da je "potrebno davati tesne rokove da bi građevinari brže radili".

Nove mere zapošljavanja

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je sedam javnih poziva kojima se započinje realizacija programa aktivnih mera zapošljavanja u 2011. godini.

Sedam umrlih od hladnoće u Vijetnamu

Izuzetno hladno vreme na severu Vijetnama odnelo je u protekle tri nedelje sedam života, stotine ljudi su primljene u bolnice, a više od 20.000 grla krupne stoke uginulo je od hladnoće.

Bin Laden preti Francuskoj

Vođa terorističke mreže Al Kaida Osama Bin Laden objavio je novu audio poruku, s pozivom francuskim trupama da se povuku iz Avganistana, izvestila je danas arapska medijska mreža Al Džazira.

Štrajk u nekim školama od ponedeljka

Sastanak predstavnika Vlade i sindikata obrazovanja nije rezultirao dogovorom, pa će razgovori biti nastavljeni u ponedeljak, 24. januara, kada će pojedine škole započeti štrajk.