Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Albanija pristala na istragu o zločinima

Albanija je, nakon dve godine, pristala na istragu o zločinima koje su pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) počinili na severu te države tokom i posle sukoba na Kosovu 1999. godine.

Šverc sirupa za decu

Uprava carina saopštila je danas da su carinici na ispostavi Šid sprečili krijumčarenja velike količine sirupa za decu, matičnog mleča, tableta za mršavljenje i drugih pomoćnih lekovitih preparata "Medeksa" iz Ljubljane u vrednosti od 4,8 miliona dinara.

Otkrivena Sanaderova tajna soba

Istražioci Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala i zagrebačka policija su u vili bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera otkrili skrivenu prostoriju u kojoj je pronađeno tridesetak slika, nekoliko skulptura i različita dokumentacija.

Dobrovoljno stomatološko osiguranje

Republički zavod za zdravstveno osiguranje (RZZO) uveo je dobrovoljno osiguranje za stomatološke usluge, a uplatom stomatološke polise u iznosu od 500 dinara mesečno obezbeđuje se pravo na refundaciju troškova lečenja kod državnog ili privatnog stomatologa do iznosa od 20 hiljada dinara godišnje, izjavila je danas portparol RZZO Sanja Mirosavljević.

Zatraženo izručenje Veselina Vukotića

Crnogorski ministar pravde Duško Marković potpisao je danas zahtev za izručenje Veselina Vukotića iz Srbije, koga Podgorica traži jer je osudjen na kaznu zatvora od 20 godina zbog ubistva u Kotoru 1997. godine.

Besplatna hrana za Kuvajćane

Vladar Kuvajta, emir Sabah al-Ahmad al-Sabah, saopštio je da će svako od 1,12 miliona stanovnika dobiti po 1.000 kuvajtskih dinara (oko 2.700 evra) povodom tri važne godišnjice koje ova mala zalivska zemlja obeležava 2011. godine.

Rok za finansijske izveštaje 28. februar

Agencija za privredne registre podsetila je danas sva pravna lica i preduzetnike, na koje se odnosi Zakon o računovodstvu i reviziji, da je rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za prošlu godinu - 28. februar.

Prvi štrajk čuvara zatvora

Sindikat zatvorskih čuvara u Srbiji najavio je danas da će 28. januara stupiti u generalni štrajk do ispunjenja njihovih zahteva za povećanjem zarada i isplatom dodatka od 10.000 dinara za decembar i januar.

Postupak protiv Đelića

Agencija za borbu protiv korupcije uputila je danas Prekršajnom sudu u Beogradu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića, zbog toga što u roku od 30 dana od dana izbora nije preneo upravljačka prava u preduzeću "Haus of Jurop Invest B.V".

Zaharije Trnavčević osniva stranku

Politička scena Srbije mogla bi uskoro da bude "bogatija" za još jednu poltičku stranku, budući da je nekadašnji član Demokratske stranke Zaharije Trnavčević najavio formiranje nove partije.

Popusti za legalizaciju znaće se sutra

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić i predsednik Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Saša Paunović predstaviće sutra izmene Zakona o planiranju i izgradnji, kojima će biti pojednostavljena i pojeftinjena legalizacija nelegalnih objekata, najavljeno je iz tog ministarstva.

Presuda za ubistvo Tatona 25. januara

Viši sud u Beogradu izreći će 25. januara presudu grupi od 14 optuženih za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona septembra 2009. u centru Beograda, pošto je danas završeno iznošenje završnih reči.

Odloženo glasanje o SSP sa Srbijom

Poslanici Evropskog parlamenta neće se danas izjašnjavati o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, kako je bilo predviđeno, već će to učiniti sutra jer je glasanje odloženo iz tehničkih razloga.

Poginuo biciklista

Novosadska policija uhapsila je Vasu A. (1959) iz Kaća zbog postojanja osnovane sumnje da je izazvao udes u kojem je poginula jedna osoba.

Smanjenje subvencija štetno

Podizanje referentne kamatne stope na 12 odsto i smanjenje subvencija za građane i privredu zarad spuštanja inflacije može doneti više štete nego koristi, rekao je sekretar Udruženja banaka Srbije, Veroljub Dugalić.

BAFTA: "Kraljevom govoru" najviše nominacija

Drama "Kraljev govor" Toma Hupera o borbi kralja Džordža VI da se izbori sa mucanjem i postane vladar dostojan Velike Britanije, obezbedila je sebi čak 14 nominacija za prestižne nagrade Britanske filmske akademije (BAFTA).

Istraga protiv Epla u Belgiji

Belgijske vlasti su objavile pokretanje antimonopolske istrage protiv kompanije "Epl", preneli su danas francuski elektronski mediji.

Dečak pregažen, vozač pobegao

Automobil nepoznate marke i boje udario je u ponedeljak oko 13 časova dečaka na pešačkom prelazu na uglu Ulica Janka Čmelika i Orlovića Pavla.